Harçlıklarıyla mama aldılar

Güncelleme Tarihi:

Harçlıklarıyla mama aldılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 16:47

Harçlıklarıyla mama aldılar

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki Özel Özalp Koleji öğrencileri, evlerindeki bayat ekmekleri ve harçlıklarından arttırdıklarıyla aldıkları kuru mamaları Dalaman'daki hayvan barınağına teslim etti.

Ortaca ilçesinde Özel Özalp Koleji'nden yaklaşık 300 öğrenci, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımı hakkında bilgi edinmek ve sokak hayvanlarına dikkati çekmek amacıyla harçlıklarından arttırdıkları paralarla kuru mama aldı. Öğrenciler evlerinde biriktirdikleri bayat ekmekleri ve aldıkları mamaları Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Bakımevi'ne teslim etti. Bakımevi'ndeki 700 köpek ve 200'e yakın kediye büyük ilgi gösteren öğrenciler, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmaları yerinde görme imkanı bulan öğrenciler, amaçlarının sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, hayvan sevgisinin çocuklara aşılanması konusunda bu tür projelerin büyük önem taşıdığını belirterek öğrencilerin duyarlılığının toplumda farkındalık oluşturduğunu dile getirdi. Dağdelen, "Öğrencilerimizin harçlıklarından arttırdıklarıyla kuru mama alarak sokak hayvanlarına destek olmaları son derece duyarlı bir davranış. Toplumun her kesimine örnek oluşturuyor. Ayrıca öğrencilerimiz evlerindeki bayat ekmekleri de getirdi. Hayvan ve doğa sevgisinin ilk önce çocuklara aşılanması gerektiğinin en güzel örneklerinden birisi bu" dedi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!