Hararetsiz derbi Roma'nın

Güncelleme Tarihi:

Hararetsiz derbi Romanın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 20:45

Her iki takımın da ateşli taraftar gruplarının İtalyan futbolundaki yeni güvenlik önlemlerini protesto için tribünlere girmediği derbide Roma, Lazio'yu 2-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakanın 8. dakikasında topla ceza sahasına girmeye çalışan Boşnak golcü Edin Dzeko, Gentiletti'den topu kurtarmaya çalışırken yerde kalınca hakem Tagliavento, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Dzeko, penaltıyı gole çevirerek 10. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra iki takımın da birer topu direkten dönerken, ev sahibi Roma, golcüsü Dzeko ile bir net fırsattan yararlanamayınca ilk yarı 1-0 Roma'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 63. dakikasında orta sahadan derinlemesine atılan pasa hareketlenen Gervinho, topu önüne iyi aldı ve ceza sahasına girdikten sonra çektiği şutla meşin yuvarlağı Lazio ağlarına göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Hararetsiz derbi Romanın

Edin Dzeko, derbiyi de boş geçmedi...

Müsabakayı bu skorla kazanan Roma, puanını 26'ya yükselterek, 27 puanla zirvede bulunan Inter'i 1 puan geriden takibini sürdürdü. Lige iyi başlangıç yapan ancak son haftalarda performansında düşüş gözlenen konuk ekip Lazio ise üst üste 3. lig maçından yenilgiyle ayrıldı. 18 puanda kalan Lazio, 8. sırada yer aldı.

Maç sonunda Roma, galibiyetin sevincini sarı-kırmızılı taraftarlarla yaşadı.

Hararetsiz derbi Romanın


Bu arada, Serie A'da son yıllardaki tribünlerin dolu olduğu ateşli derbilerin aksine bugünkü derbi nispeten daha sakin geçti. Adlarını yerleşik oldukları Olimpiyat Stadı'nın kuzey ve güney tribünlerinden alan Lazio'nun Curva Nord'daki fanatik taraftarlarıyla, Curva Sud'daki fanatik Roma taraftarları sezon başında tribünlerinde cam bariyerlerle alınan güvenlik önlemlerini protesto ettikleri için derbi karşılaşmasında takımlarını yalnız bıraktı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!