Beşiktaş deplasmanda Hapoel Beer Sheva'yı 3-1 mağlup etti.. İşte maçın golleri ve özeti

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş deplasmanda Hapoel Beer Shevayı 3-1 mağlup etti.. İşte maçın golleri ve özeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 07:54

Beşiktaş dün akşam UEFA'da aldığı sonuçla adından yine söz ettirdi. İsrail deplasmanında rakip Hapoel Beer Sheva karşısında etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş, skor olarakta bunun karşılığını aldı. Mücadeleden 3-1'lik farklı skorla ayrılan siyah-beyazlılar İstanbul'da oynayacakları rövanş maçı için büyük avantaj sağladı. İşte Beşiktaş Hapoel Beer Sheva maçının özeti ve golleri

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Hapoel Beer-Sheva'yı 3-1 mağlup etti. Turner Stadyumu'nda oynanan mücadelede Kartal'a galibiyeti getiren goller, 42. dakikada William (Kendi kalesine), 60. dakikada Cenk Tosun ve 90+3'te Atiba'dan geldi. Hapoel Beer-Sheva'nın golünü ise 44. dakikada Elyaniv Barda kaydetti. Bu sonuçla Beşiktaş Vodafone Arena'da oynanacak maç öncesi avantajı kaptı. İki takım arasındaki rövanş maçı 23 Şubat Perşembe günü oynanacak.

Stat: Turner 
Hakemler: Martin Atkinson, Stephen Child, Stuart Burt (İngiltere) 
Hapoel Beer-Sheva: Goresh, Bitton, Soares, Tzedek, Turjman, Ogu, Melikson (Dk. 58 Ghadir), Hoban (Dk. 67 Ohana), Radi, Nwakaeme, Barda (Dk. 79 Sahar) 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Necip Uysal, Hutchinson, Quaresma (Dk. 90 Gökhan İnler), Tolgay Arslan (Dk. 74 Talisca), Babel, Cenk Tosun (Dk. 90+2 Ömer Şişmanoğlu) 
Goller: Dk. 42 Soares (Kendi kalesine), Dk. 60 Cenk Tosun, Dk. 90+3 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 44 Barda (Hapoel Beer-Sheva) 
Sarı kart: Dk. 5 Tzedek (Hapoel Beer-Sheva) 

Haberin Devamı

Beşiktaş deplasmanda Hapoel Beer Shevayı 3-1 mağlup etti.. İşte maçın golleri ve özeti

GOL POZİSYONLARI:
42. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında ön direkte topla buluşan Cenk Tosun'un hamle yaptığı topu Soares, ters bir vuruşla kendi kalesine attı. 
44. dakikada ceza alanı dışında Mitrovic'ten sıyrılan Barda, ara pasıyla Melikson'u topla buluşturmak istedi. Savunmanın müdahale ettiği meşin yuvarlak bir kez daha Barda'da kaldı. Bu oyuncu, yerden bir vuruşla topu filelere atarak 1-1 beraberliği sağladı. 
60. dakikada Tosic'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Cenk Tosun, göğsüyle yumuşattığı meşin yuvarlağı yerden bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-2
90+3. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan hareketlenen Babel, ceza alanına girdiği anda arka direkte Hutchinson'ı gördü. Bu oyuncunun ayak koyduğu meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı: 1-3

NOTLAR:

Haberin Devamı

QUARESMA'NIN GÖZÜ ÜNVANDA
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki  en golcü oyuncusu sıralamasında 3'üncü durumda bulunan Ricardo Quaresma (11 gol), zirve hedefi için Hapoel Beer-Sheva maçında gol arayacak. 14 gollü Oktay Derelioğlu'nun unvanı elinde bulundurduğu siyah-beyazlı takımda, 12 gollü Bobo 2'nci sırada yer alıyor.

4 SEZON SONRA İSRAİL'DE
Beşiktaş, 4 sezon sonra İsrail'de bir maça çıkıyor... İsrail temsilcileriyle son maçını 2011-2012'de Maccabi Tel Aviv ile yapan siyah-beyazlı takım, bu mücadeleyi 3-2 kazanmıştı.

BABEL İLE MİTROVİC İLK KEZ
Beşiktaş'ın devre arasında kadroya dahil ettiği ve Hapoel Beer-Sheva karşısında şans yakalayan Ryan Babel ile Matej Mitrovic, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa kupası maçlarına çıktı. Babel diğer maçlarda olduğu gibi orta sahanın solunda hücuma destek vermeye çalışırken, Mitrovic de Kardemir Karabükspor karşılaşmasında olduğu gibi savunmanın göbeğinde oynadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş deplasmanda Hapoel Beer Shevayı 3-1 mağlup etti.. İşte maçın golleri ve özeti


BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Siyah-beyazlı taraftarlar da Hapoel Beer-Sheva karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. İsrail'de yaşayan Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra Türkiye'den gelen siyah-beyazlılar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Hapoel Beer-Sheva taraftarları da koreografileriyle tribünlere renk kattı. Kale arkasındaki ev sahibi taraftarları, Hz. Musa'nın asasıyla Kızıldeniz'i ikiye yarmasını anlatan bir koreografi gerçekleştirdi. Koreografide İngilizce "Hiçbir şey imkansız değildir" ifadesi yer aldı.

ABOUBAKAR, BECK VE ADRİANO CEZALI
Siyah-beyazlı takımda kırmızı kart cezaları nedeniyle Vincent Aboubakar ve Andreas Beck, Hapoel Beer-Sheva karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Dinamo Kiev ile oynadığı ve 6-0 mağlup olduğu müsabakada her iki oyuncu da kırmızı kart görmüştü. Sarı kart cezalısı Adriano Correia da Hapoel Beer-Sheva karşısında takımını yalnız bırakacak.

TOLGAY ARSLAN, KART SINIRINDA
Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, sarı kart sınırında bulunuyor. Tolgay, bu akşamki karşılaşmada kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek. 

Haberin Devamı

Beşiktaş deplasmanda Hapoel Beer Shevayı 3-1 mağlup etti.. İşte maçın golleri ve özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!