Hapishanede çürümekten korkuyorum

Güncelleme Tarihi:

Hapishanede çürümekten korkuyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 02:12

Rusya’da Gizem Akhan (25) ile birlikte tutuklu bulunan ve korsanlıkla suçlanan 30 Greenpeace aktivisti arasındaki Alexandra Harris, ailesine gönderdiği mektupta, suçsuz yere hapiste çürümekten çok korktuğunu belirterek “Umudumu kaybetmemek için çok çaba sarf ediyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Rusya’nın Murmansk kentindeki hapishanede tutuklu 6 İngiltere vatandaşından biri olan Harris’in duygusal mektubu, Guardian gazetesinde yayınlandı. “Sevgili Annem, Babam ve Georgie (kızkardeşi)” diye başladığı mektupta Harris yaşadıklarını şöyle anlattı:

ŞAPKAMLA UYUYORUM

“Burası çok soğuk. Şapkamla uyumak zorundayım. Murmansk’ın aralık ayından sonra 6 ay boyunca karanlık olduğunu duydum. Tanrım, umarım o zamana kadar dışarı çıkarım. Kefalet talebim için haftaya mahkemeye çıkacağım ama nafile, çünkü talebim çoktan reddedildi. Kaderim Murmansk’ta bir hapishanede çürüyüp gitmek mi olacak? Umarım olmaz. Hapishanede olmak yavaş yavaş ölmek gibi.”

Hollanda’dan ultimatom

HOLLANDA hükümeti yaklaşık bir aydır tutuklu olan Greenpeace aktivistlerini bırakması için Rusya’ya 48 saatlik ültimatom verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!