Hannover’deki sanayi fuarında ‘gerilim’ konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Hannover’deki sanayi fuarında ‘gerilim’ konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 10:25

Hannover Başkonsolos Banu Malaman, alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Hannover Sanayi Fuarı’na katılan Türk firmalarının temsilcilerini ziyaret etti, sorunlarını dinledi. İşadamlarının gündeminde, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi gerilim vardı.

Haberin Devamı

HANNOVER Sanayi Fuarı’na Türkiye’den katılımın her yıl arttığını belirten Başkonsolos Malaman, “185 firmayla Türkiye, katılımcı sayısı bakımından 4’üncü sırada bulunuyor. Firmalarımızın, endüstri başta olmak üzere, enerji, tasarım ve metal teknolojilerindeki gelişmeleri takip edilmesinde ve ihracatçılarımızın mevcut pazarlarını güçlendirerek yeni iş ve yatırım imkanları elde etmesine önemli katkı sağladığı bu fuarlara katılmalarını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

ETKİLENMEDİK AMA...

Fuara katılan Türk şirketlerinden hidrolik ve pnömotik ürünler üreticisi Hattat Otomotiv Pazarlama AŞ Genel Müdürü Güneş Tuncer, “Bizim gibi otomotiv alanında üretim yapan firmalar Almanya’ya ihracat yapamazsa ayakta duramaz. Bu açıdan Hannover Sanayi Fuarı’nı çok önemsiyoruz. Son gelişmelerden şimdilik etkilenmemekle beraber endişeli olduğumuzu söylemeliyim” dedi.

Haberin Devamı

Hannover’deki sanayi fuarında ‘gerilim’ konuşuldu

BİZİMKİSİ MUCİZE

Dalgakıran Makine Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Hava kompresörleri üreten bir firmayız. Türkiye’de 500, yurtdışında 200 civarında personelimiz var. ARGE çalışmalarına önem veren bir şirketiz. Bu alanda 40 mühendisimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kendi alanımızda dünyada söz sahibiyiz. Hedefimiz alanımızda tartışmasız birinci olmak. Türk sanayiciler olarak adeta mucizeyi gerçekleştiriyoruz. Bu koşullarda ayakta kalabiliyor, mevcudu koruyabiliyorsak bu gerçek anlamda bir mucizedir” diye konuştu.

İKİ ÜLKENİN ÇIKARI İÇİN

Fuara uzun yıllardan beri katıldıklarını belirten hidrolik silindir üreticisi Kayahan Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Kayhan, “Her iki ülkenin çıkarı için Almanya ile var olan sıkıntılarımızı diyalog yoluyla aşmalıyız. Bu fuarda yeni müşteriler edinmeden ziyade, var olanları elimizde tutma mücadelesi veriyoruz” dedi.

Hannover’deki sanayi fuarında ‘gerilim’ konuşuldu

Haberin Devamı

ÜRETİM MODELİMİZ DEĞİŞMELİ

Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz de, “Almanya’ya orta ve orta düşük düzeydeki sanayi ürünleri ihracat ediyoruz. Bizim ülke olarak katma değeri yüksek üretime dayalı bir ekonomi politika izlememiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!