Hangi işi yapmalı?

Güncelleme Tarihi:

Hangi işi yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 12:32

Şimdi tercih zamanı. 800 bine yakın aday gelecekte yapacağı işi 26 Temmuz’dan sonra belirleyecek.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre aslında bir insan hayatı boyunca, hep aynı mesleği yapmıyor. Bu nedenle gençleri esnek meslekleri tercih etmeleri konusunda uyarıyorlar. Bu arada farklı grupların ve uzmanların gelecekte revaçta olacak işlerle ilgili çalışmaları var. Kimine göre makineler bazı mesleklerin yerini alacak. Özellikle fizik gücüne dayanan işler zamanla yok olacak. Ama eğitim ve sağlık her daim yaşayacak. Yani bu alanlarda çalışanlar görev tanımlarında bazı ufak değişiklikler olsa da iş bulabilecekler.

TEKNOLOJİYİ BİLEN KARİYER BASAMAKLARINI HIZLA TIRMANIR

Fütüristlere göre geleceğin meslekleri teknolojide saklı. Videolaşma, veri analistlerinin gelecekte yıldızları parlayacak. Mühendislik için gelecek bilimcilerin düşünceleri çok olumlu. Bu mesleğin yükselişe geçeceğinin sürekli altı çiziliyor. Özellikle yazılım mühendisliğinin yarının dünyasında altın harflerle yazılacağı görüşü baskın.

Haberin Devamı

AKIL GÜCÜ, YARATICILIK ÖNE ÇIKABİLİR

İşadamları ve üst düzey yöneticiler ise hangi meslek olursa olsun robotlaşma yerine yönetimsel, düşünsel ve uzmanlık gerektiren mesleklerin gelecekte çok işe yarayacağı konusunda hemfikir. Yani akıl gücü, yaratıcılık, tasarım yeteneği olanlar kariyer planlarını şimdiden yapabilir. Ama bunu geliştirmenin bir yolu da işte önümüzdeki günlerde başlayacak üniversite tercihlerinde yatıyor. En az 4 yıllık yükseköğretim hayatı boyunca akademik gelişimin yanı sıra bazı alanlara yatırım yaparak, becerileri arttırmak, yeni sertifikalar alarak, eksik yönleri geliştirmek mümkün. Kurumun içinde ya da dışında farklı alanlarda eğitim alarak, gelişim sağlanabilir.

TAKIM ÇALIŞMASINA YATKIN OLMAK İÇİN KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

İş adamlarının ortak bir fikri de “kas gücü yerine beyin gücünün önem kazanacağı” yönünde. Takım çalışması, birlikte iş yapma konusunda kişisel gelişimi üniversite yıllarından itibaren gerçekleştimek gelecekte parlak bir kariyer basamağını tırmanmada işe yarayabilir.

FİNANS ANALİSTİ, BİLGİSAYAR PROGRAMCISI YOK OLABİLİR

Dünya ekonomi ve siyasal gelişimleriyle ilgili analizleriyle tanıdığımız Albright Stonebridge Group Baş Danışmanı Hakan Akbaş’ın söylediklerini de bir kenara yazmakta yarar var. Akbaş’a göre, otomasyonla birlikte bankacılık, perakende satış, güvenlik görevlisi, aşçı, yatırım danışmanı, finansal analisti, bilgisayar programcısı, taksi şöförü gibi meslekler ortadan kalkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!