GeriSeyahat Hangi ay nereye gidilirBu yıl neler in, neler out
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hangi ay nereye gidilirBu yıl neler in, neler out

Hangi ay nereye gidilirBu yıl neler in, neler out

Berna Büyükgöl (38) turizmci. Kişilere ve şirketlere VIP seyahat danışmanlığı hizmeti veriyorlar. Müşterileri, tavsiye ettiği otellerin odasının büyüklüğünden önerdiği restoranın mönüsüne kadar her şeyi ondan öğrenmek istiyor. Dolayısıyla da çok geziyor, çok biliyor. Onunla ilk konuştuğumuzdaki niyetim bu sayfada görmeye alışık olduğunuz gibi bir yer üzerine sohbet etmekti. Ama biraz sohbet edince, konuyu onunla sınırlamamam gerektiğini anladım. Sonuçta ortaya bu çıktı. Bakın, 2006’nın ay ay favori destinasyonları hangileri, bu sene neler in, neler out, neler her daim favori.

ŞUBAT 10-26 Şubat’ta Torino Kış Olimpiyatları ve 18-26 Şubat’ta Milano Moda Haftası var. İtalyanlar ne yapsa iyi yapıyorlar. Olimpiyatlar çok renkli geçeceğe benziyor. Modaya ve alışverişe tutkun kadınlarsa 18-26 Şubat arasında Milano’dan başka yere gitmesin. Hafta boyunca gelecek sezonun muhteşem defilelerinin yanı sıra kış sezonunun en iyi indirim zamanı.

MART Martta The Grand National’ı, Kentucky Derbisi’ni, hatta Arc De Triomphe’ı unutun! 28 Mart’ta gerçekleşecek Dubai World Cup kesinlikle dünyanın en zengin at yarışının gerçekleştiği yer. Dubai’de her zaman olduğundan biraz daha fazla hareket, heyecan ve zenginlik görmek istiyorsanız veya atlara hayransanız Dubai seyahati için en uygun zaman.
/images/100/0x0/55ead3ecf018fbb8f899469f

NİSAN 04-10 Nisan’da, Georgia Masters Pga Golf Turnuvası var. Golf meraklıları için çok özel bir hafta. Amerika’nın Georgia eyaletindeki Agusta National Golf Club’da dünyanın en çok para kazanan kişisi Tiger Woods’u yakından izlemek için kaçırılmaz bir fırsat.

MAYIS Bir Hollywood fanatiği iseniz birçok ünlüyle karşılaşmak ve aynı mekanlarda yemek istiyorsanız ya da sadece bir sinema tutkunuysanız bu seneki en önemli durağınız 17-28 Mayıs arasında Cannes olmalı. Bu küçük ama lüks kasabanın film festivalli muhteşem atmosferinde kendinizi bir film karesinde hissedebilirsiniz.

HAZİRAN 9 Haziran’dan itibaren ayın, hatta tartışmasız yılın en büyük heyecanı Dünya Futbol Şampiyonası. Münih bu müthiş organizasyonun açılışına ev sahipliği yapacak. Münih’e gitmek için daha ideal bir zaman yok!

HAZİRAN-TEMMUZ 1877’den beri gerçekleşen ve dünyanın en önemli tenis şampiyonalarından biri kabul edilen Wimbledon, İngiltere kraliyet ailesi de dahil olmak üzere, tüm tenis tutkunlarının vazgeçemediği bir turnuva. Gerçekleşeceği 26 Haziran-9 Temmuz tarihlerinde Londra da çok keyifli. Turnuvayı seyretmek isteyenler biletlerini şimdiden almalı.

AĞUSTOS Tabii ki yaz en güzel Türkiye’de geçer. Üstelik bir de Formula 1’in heyecanı ve partilerini İstanbul gecelerine eklerseniz, her şey kusursuz olur. Ağustosta İstanbul’dan uzaklaşmayın.

EYLÜL Toskana vadisinde küçük bir İtalyan kasabası olan Montepulciano’da İtalya’nın en güzel şaraplarından Grechetto, Bianco, Mammola, Chianti’yi tadın. Küçük bir çiftlik evinde kalın ve sabahları gözlerinizi bağbozumuna açın.

EKİM 27-29 Ekim arasında Amsterdam’da dünyanın en iyi dans organizasyonlarından biri gerçekleşiyor. Üç gün süren festivalde house, techno, electro ve diğer tüm dans stilleri 30’a yakın kulüpte yapılıyor. Tüm dünyadan gelen yaklaşık 300 DJ bu kulüplerde performans sergiliyor. Eğlence hayatına düşkün ve bir Amsterdam tutkunuysanız bu üç günü kaçırmayın. Hatta tatilinizi uzatıp kasımdaki Canabis Günleri’ne devam edebilirsiniz.

KASIM Safari için en iyi mevsim sonbahar ayları. Kasımda yapılabilecek en güzel gezilerden biri Güney Afrika’daki muhteşem lodge’lardan birinde kalarak Kruger Park’ta üç günlük bir safari macerası, üzerine Sun City’de iki gün Las Vegas eğlencesi ve üç gün boyunca Capetown’ın kumsallarında güneşin keyfini çıkarmak. Deniz ve tekne sevenler, gitmişken Capetown’daki Boat Show’u da kaçırmamalı.

Tembellik hakkını kullanmak isteyenlere

Tatilde parmağımı kıpırdatma-yayım, her şey ayağıma gelsin diyenlerden-seniz, tek ve yegane alternatif gemi yolculuğu. Lükse ve biraz aristokrasiye meraklı olanlar Queen Mary’yi, sıcak bir tatil isteyenler Pasifik Okyanusu kıyılarını, uzaklara gidebilecekler bir kerede çok yer görebilecekleri Avustralya ve Afrika cruise’larını tercih edebilir. Alaskakıyıları vekuzey buz denizindeki fiyordlarda bir alternatif.

NELER IN

Butik oteller. Büyük kişiliksiz oteller artık tercih edilmiyor.

Kayak merkezlerine gitmek her zaman in. Ama orada özel şale kiralamak gittikçe artan bir trend. Otel odası yerine iki ve daha fazla kişinin kalabileceği, istediğinizde özel aşçılı şaleler...

Türk turistler henüz bu eğilimde değil ama yaz tatilinde İspanya’da, İtalya’da, Türkiye’de özel villa kiralamak.

Farklı balayı paketleri. Balayında hareket isteyenlere yönelik paketler artıyor. Mesela İtalya’da Toskana bölgesinde otomobil kiralayarak gezebileceğiniz, otelden restorana her yerin önceden adınıza ayrılacağı paketler çok in.

Şatolarda tatil. Fransa, Almanya ve İtalya bu alanda başı çekiyor. Romantik bir hafta sonu tatili de yapabilirsiniz, aşçılık gibi kurslara da katılabilirsiniz.

Özel ilgi alanına yönelik seyahatler.

Hırvatistan. Avrupa birkaç sene önce keşfetti, Türkler yeni yeni keşfediyor. Sunulan imkanlar ve lüks de artmaya başladı. Türkiye kıyılarını tanıyanlar, mavi yolculuk ve yelken sevenler Hırvatistan’ı çok sevecek.

Bir destinasyona değil, belli bir otele yapılan seyahatler. Maldivler’deki bir otel, Hindistan’daki doğanın içinde, tepelerde kurulmuş Spa otelleri gibi.

Romanya çok in olacak. Yüzyıllarca değişmemiş gibi köyler, şatolar var.
/images/100/0x0/55ead3ecf018fbb8f89946a1


NELER OUT

Bali, Bangkok, Phuket gibi klasik paket turlar.

Hawaii, Bora Bora ve Fransız Polinezyası tam anlamıyla out değil ama oralara gitmek çok zahmetli ve çok uzun. Türkler için daha yakın yerler varken, neden yolda iki-üç gün kaybetsinler? 10 gün tatiliniz var, yolda üç gün geçiriyorsunuz. Onun yerine Avustralya ve Yeni Zelanda’ya gidin.

Fidel Castro öldüğü anda Küba Amerikalılaşacak ve out olacak. En kısa zamanda görün.

En sevdiği 5 yer

Prag

New York

Paris

Atina

Maldivler

seyahatte ne okuyor

Havaalanında ve gittiği yerde aldığı dergileri. Seyahat ve tatil evleri ağırlıklı dergiler bunlar.

ne dinliyor

Yurtdışında otomobil kiralamışsa mutlaka radyo dinliyor.

ne yiyor, ne içiyor

Ambiyansı olan yerlerde lokal yemekler yiyor. Gittiği yerin en iyi restoranına gitmek onun için farz. Hem yemekleri, hem de yiyenleri görmek için.

ne giyiyor

Gündüzleri spor giyinmeyi seviyor, akşamları şık. Ama çanta ve ağırlık taşımayı hiç sevmiyor. Her şeyi cebinde taşıyor.

neyle seyahat ediyor

Uçakla.

nerede kalıyor

Tasarım ve butik otelleri seviyor. Beş yıldızlı zincir otellerin hepsinin birbirine benzediğini ve aynı koktuğunu düşünüyor.

kimle seyahat ediyor

Eşi, bir yaşındaki oğlu ve kız kardeşleriyle.

çantasının olmazsa olmazları

Gözlük ve saç kremi. Otomobilde veya kahvede otururken aniden karar verip, yanına hiç eşya almadan, sadece kredi kartı ile çıkacağı seyahatlerin hayalini kuruyor.
False