Hande Yener kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Hande Yener kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 14:12

Güçlü sesi ve etkileyici görünüşü ile son dönemde müzik piyasasında hızlı bir yükseliş yakalayan ünlü pop yıldızı Hande Yener’in başarılarla dolu kariyeri ve özel hayatını sizler için araştırdık. Ünlü şarkıcı ile ilgili kimdir, kaç yaşında, çıkardığı albümler neler gibi merak edilenleri haberimizden bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Makbule Hande Özyener (d. 12 Ocak 1973), bilinen sahne adıyla Hande Yener, Türk şarkıcı ve söz yazarı. Ses getiren bir çıkış yaptığı yıllardan itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk pop müziğinde kendine yer edindi.

Müziğinin yanı sıra kıyafetleri ve sık değiştirdiği saç rengiyle adından bahsettirdi. Zaman zaman müzikal tarzında da değişiklikler yaptı, pop müzikten elektronik müziğe geçtiği dönemde yaptığı "bakkal müziği" tanımlaması yüzünden çeşitli tartışmaların içinde yer aldı.

Kariyerindeki adımları ve kişiliği birçok kez incelenerek yorumlandı, bazen "Türk Pop Müziğinin Kraliçesi" şeklinde anıldı. Bunun bir sonucu olarak onuncu stüdyo albümüne Kraliçe (2012) adını verdi.

Kadıköy, İstanbul’da doğan Hande Yener, ortaokul  eğitimi sonrasında ailesi konservatuvara gitmesine izin vermeyince Erenköy Kız Lisesi’ne başladı ancak bu okulu ikinci sınıfta terk ederek evlendi.

Haberin Devamı

Küçük yaşlarından beri hayalini kurduğu şarkıcılığı yapmak için Sezen Aksu’ya ulaşmaya çalıştı ve tezgâhtarlık yaptığı mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığıyla Aksu’yla tanıştı. Aksu’nun yanında bir dönem geri vokallik yaptıktan sonra Altan Çetin ile çalışarak hazırladığı ilk stüdyo albümü Senden İbaret’i 2000 yılında yayımladı

Hande Yener kimdir

Bu albümün ardından MÜ-YAP sertifikalı Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002), Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004) ve Apayrı (2006) dahil olmak üzere çeşitli başarılar yakalayarak 2000’lerin en iyileri arasında gösterilen albümler hazırlayıp satışa sundu.

"Yalanın Batsın", "Sen Yoluna... Ben Yoluma...", "Acele Etme", "Kırmızı", "Kelepçe", "Aşkın Ateşi", "Kim Bilebilir Aşkı", "Romeo", "Sopa", "Bodrum", "Ya Ya Ya Ya", "Naber" ve "Sebastian" gibi birçok şarkısı hit oldu. Yener, hayranı olduğu ve birçok yerde övgüyle bahsettiği Madonna başta olmak üzere birçok isimden etkilendi.

İmajı, klipleri ve performansları Madonna’nın da aralarında bulunduğu çeşitli kişilerle benzer bulunarak sıkça karşılaştırıldı. Uzun yıllar dinlenebilecek albümler yapmayı istediğini ve müziğini güncel tutma çabası içinde olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye’de 2000’li yıllarda tek bir albümü bir milyondan fazla satan az sayıdaki şarkıcıdan biri olarak kayıtlara geçti. 2013’te YouTube’da en çok izlenen Türk şarkıcı oldu.

Aynı yıl kısa bir dönem ses yarışması Veliaht’ın jüri koltuğunda oturdu. LGBT topluluğu tarafından bir gey ikonu olarak görülen Yener, 2008’de Kraliçe Fabrika’da filmine gey ikonu olarak konuk oldu.

2015’te iş hayatına atılarak Muğla’da Sebastian Beach Club adlı gece kulübü ve plajı işletmeye başladı. Bugüne kadar dört Altın Kelebek Ödülü ve dört Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!