Hamza Yerlikaya, milli güreşçilerimizden umutlu

Güncelleme Tarihi:

Hamza Yerlikaya, milli güreşçilerimizden umutlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 11:17

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda güreşçilere güvendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Finlandiya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda önemli başarı elde eden A Milli Serbest Güreş Takımı, eylül ayında Özbekistan'da organize edilecek Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Ankara'da kampa girdi.Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde 13 Temmuz'a kadar sürecek kampa katın 41 güreşçi, Özbekistan'da milli mayo giyebilmek için antrenmanlarda ter dökecek.

Teknik direktör Necmi Gençalp'in yönetiminde, antrenörler Nasrullah Baysal, Abdullah Çakmar ile Efrahim Kahraman'ın gözetiminde çalışmalarını yürütecek A Milli Güreşçiler, Dünya Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için mücadele edecek.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, nisan ayında Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda boy gösteren A Milli Serbest Güreş Takımı'nın üçüncü olduğunu hatırlattı.Yerlikaya, Taha Akgül'ün Finlandiya'da rakiplerine sayı vermeyerek 41-0'lık seriyle Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attığını vurguladı.Milli güreşçilerden Servet Coşkun'un gümüş, Yakup Gör ile Soner Demirtaş'ın da bronz madalya kazandığına dikkati çeken Yerlikaya, "Minderin aslanlarına Dünya Şampiyonası'nda da sonuna kadar güveniyorum. Özbekistan'da başarılı olacaklarına eminim. Avrupa Şampiyonası'ndaki dereceleri Dünya Şampiyonası'nda da elde edeceklerdir. Bu önemli organizasyon öncesinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Arkadaşlık bağları çok güçlü"


A Milli Serbest Güreş Takımı Sorumlu Antrenörü Necmi Gençalp ise takım içerisindeki arkadaşlık bağlarının çok güçlü olduğunu vurguladı.Gençalp, "Milli güreşçilerimiz yüksek motivasyona sahip. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'ndan en iyi sonuçlarla Türkiye'ye dönmek istiyoruz" ifadesini kullandı.



BAKMADAN GEÇME!