Hamur'da 'Pi' günü

Güncelleme Tarihi:

Hamurda Pi günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 09:25

Hamur'da 'Pi' günü

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)-Ağrı'nın Hamur ilçesinde matematikte kulanılan 'Pi' günü düzenlenen törenle kutlandı.



Hamur ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından hazırlanan 'Pi' günü kutlamasında sergiler düzenlendi, Pi sayısı ile ilgili şarkılar söyledi. Video sunumu ve konuşmaların ardından Pi pastası kesildi. Pi sayısının 3,14'ten çok daha farklı olduğu çeşitli etkinliklerle katılımcılara gösterildi. Öğrenci ve öğretmenlerin büyük özveriyle hazırladıkları programın sonunda pasta ilçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç tarafından kesildi. Karakoç, emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:



"Matematiğin böyle güzel anlatıldığı etkinlikleri çok önemli görüyorum. Pi sayısının virgülden sonraki rakamlarının gizemi ve çalışmaların tarihçesini bir kez daha öğrenme fırsatı bulduk. İnanıyorum ki burada bulunan öğrenciler hayatı boyu Pi sayısını unutmayacaklar ve Matematik dersini daha çok sevecekler."



Hamur YBO salonunda yapılan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, Şube Müdürleri Mehmet Demir ile Necati Taşdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Öner, okul müdürü Erkan Bozkuş, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!