Hamit'ten Galatasaray açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Hamitten Galatasaray açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 10:13

Almanya'da futbol yaşamını sürdüren milli oyuncu Hamit Altıntop, Galatasaray'a transfer olacağı haberlerine tepki göstererek, “Şu an için kesinlikle Türkiye'de futbol oynamayı düşünmüyorum. Hiçbir Türk kulübünden de teklif almadım” dedi.

Haberin Devamı

Basın danışmanı Cüneyt Yalınkılıç aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Hamit Altıntop, devre arası tatilinin bir bölümünü geçirmek için İstanbul'a geldiğini, ancak geldiğine pişman olduğunu ifade ederken, Türkiye'ye her gelişinde hakkında çıkan haberlerden sıkıldığını dile getirdi.

Her defasında “Şu an için Türkiye'ye dönmeyeceğim” diye açıklama yapmasına karşın, aksini söylemiş gibi, kendisini hep bir kulüple görüştürüp, ağzından demeçlerin yazıldığını anlatan Hamit Altıntop, şunları kaydetti:

“Yıllardır ay-yıldızlı takımımız için gururla, onurla mücadele ediyorum ve Türk futboluyla tek bağım da bu. Dolayısıyla ben, milli takımdan arkadaşlarımı ziyaret etmek ve Türkiye'de bir lig maçı izlemek için GalatasarayBeşiktaş maçına gidince, ortalık yerinden oynadı. Ağzımın açık kaldığı, şaşkınlıktan küçük dilimi yuttuğum bir sürü dedikodu türedi. Gazeteler ve televizyonlar, bana soru sorma gereği bile duymadan, atıp tuttular. Yok ben Bayern Münih'ten ayrılıyormuşum, yok Galatasaray'a geliyormuşum, orada huzursuzmuşum, daha neler neler...

Haberin Devamı

Bayern Münih'te futbol oynuyorum. Dünyanın en büyüklerinden, birçok futbolcunun rüyalarını süsleyen bir kulüp. Oldukça da huzurluyum ve mutluyum. Herhangi bir ters durum olmadıkça neden buradan ayrılayım, bunu anlamıyorum. Şu an için kesinlikle Türkiye'de futbol oynamayı düşünmüyorum. Hiçbir Türk kulübünden de teklif almadım. Yani çok olağanüstü bir şey olmadıkça, önümüzdeki yıllarda da futbol hayatımı Avrupa'da sürdüreceğim.”

Hakkındaki dedikodulara son verilmesini isteyen Hamit, bundan sonra hakkında tek kelime bile yalan haber çıksa hukuk mücadelesine gireceğini ve maddi-manevi tazminat davası açacağını bildirdi. Sadece haklarını korumayı amaçladığını vurgulayan milli futbolcu, buradan gelecek paraları, kuruşuna bile dokunmadan Şehit Anaları ve Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!