Hamit Kaplan 41'nci ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Hamit Kaplan 41nci ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 19:02

Hamit Kaplan 41'nci ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/HAMAMÖZÜ,(Amasya),(DHA)- AMASYA’nın Hamamözü İlçesi’nde dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamit Kaplan, vefatının 41'nci yıldönümünde kabri başında anıldı.

Hamamözü İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat güreş şampiyonu Hamit Kaplan ölümünün 41'nci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Kaplan’ın mezarı başında gerçekleşen anma programında ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende daha sonra birer konuşma yapan Kaymakam Vekili Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Bahattin Destebaş ise Hamamözü halkının ve idarecilerinin Hamit Kaplan’ın anısını yaşatmak için çalışacaklarını ifade etti.

Törene katılan Amasya Valisi Salih Işık, “Bugün bu güzel beldede yetişen ve ülkemize spor dalında hizmet eden Hamit Kaplan’ın ölümünün 41. yılı münasebetiyle toplanmış bunuyoruz. Milletlerin sanatta, bilimde, kültürde, ekonomide, sporda rol model insanları vardır. Böyle insanlar hem milletleri millet yapar, hem de kendi sahasında gençlere rol model olur ve yeni çığırlar açar. Böyle büyük bir pehlivanın ardından nice pehlivanlar çıktı. Bunlar sporculukları ve alın teriyle milletimizi uluslararası arenada hakkıyla temsil ettiler. Bayrağımızı göndere çektiler ve göğsümüzü kabarttılar. Yaşayan ve rahmetli olan bütün pehlivanlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor ve minnetle anıyorum” dedi. 

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!