Hamit: Hayır mı diyelim abi!

Güncelleme Tarihi:

Hamit: Hayır mı diyelim abi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 15:10

Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Hamit Altıntop, futbolcuların aldığı yüksek ücretlerin eleştirilmesine tepki göstererek, "Rızkımız buysa 'hayır' mı diyelim" dedi.

Haberin Devamı

Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp yapan Galatasaray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamit Altıntop, Sabri Sarıoğlu ile başlayan futbolcuların aldığı ücretlerin tartışılmasının sorulması üzerine, "Bir futbolcuya o paralar veriliyorsa futbolcu 'Hayır' mı desin. Böyle saçma bir şey olamaz.

Cristiano Ronaldo'nun ne kadar para aldığı biliniyor mu? Kimse emin değil ama burada rızkımın ne kadar olduğunu herkes biliyor. Böyle bir şey yok. Ülkemizde 'Hamit, Selçuk, Burak ne kazanıyor' diye konuşuluyor.

Rızkımız buysa 'Hayır' mı diyelim. Ne yapalım?" diye konuştu.


"FENERBAHÇE DE ŞAMPİYON OLABİLİRDİ"

Gurbetçi futbolcu, geçen sezon arkadaşlarının karakterli duruşu sayesinde şampiyon olduklarını belirterek, Fenerbahçe'nin de şampiyonluğa ulaşabileceğini aktardı.

Felipe Melo'nun takım içinde sevilmediği şeklindeki haberlerin hatırlatıldığı Hamit Altıntop, şöyle konuştu:

"Onlar benim iş arkadaşım. Onu severim sevmem önemli değil ama burada camiayı temsil ediyoruz. Onun muhabbetinden hoşlanırsın, oturur bir çay içersin. Hoşlanmazsan da yapmazsın. Duygusallıkla nereye vardık. Her sene yeniden başlıyoruz. Üç yıldır buradayım. Kaç başkan, yönetim ve hoca değişti. İstikrarlı olamıyoruz. Kendimizle boğuşuyoruz. Geçen sezon şampiyon olmamızın nedeni arkadaşlarımızın karakterli olması. Olmasaydık kimse bir şey diyemezdi. Fenerbahçe de şampiyon olabilirdi. Biz çok hak ettik de onlar hak etmedi mi? Bunlar tartışılır."

Hamit: Hayır mı diyelim abi


"PODOLSKİ'NİN BAŞARALI OLACAĞINA İNANIYORUM"


Hamit, sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Lukas Podolski'nin başarılı olacağına inandığını söyledi.

Milli futbolcu, Podolski ile 2007-2008 sezonunda Bayern Münih'te beraber oynadıklarını hatırlatarak, "Yıllardan beri gösterdiği performans tartışılmaz. Kalitesi, fizik gücü, sol ayağı, şutları, işine bağlılığı ve duruşu gayet iyi. Çok iyi futbolcular var. Önemli olan takıma uyum sağlayabilecek mi? Ben Podolski'nin bunu yapacağına inanıyorum. Kendisi de ne kadar Türk mahallesinde büyüse de Türkiye'de hayat biraz farklı. Bunu da kabul edip, takıma enerjisini yansıtırsa çok etkili olabilir" diye konuştu.

Hamit: Hayır mı diyelim abi


"ARDA'NIN BARCELONA'YA GİTMESİ BÜYÜK BİR OLAY"

Sarı-kırmızılı futbolcu, milli oyuncu Arda Turan'ın Barcelona'ya toplam 41 milyon avro bonservis ücretiyle transferinin büyük bir olay olduğunu söyledi.

Arda ile görüşüp, kendisini tebrik ettiğini kaydeden Hamit Altıntop, "İnşallah hayırlı olur. Arda'nın Barcelona'ya gitme olayı ayrı, bu ücrete gitmek ayrı. Benim için büyük bir olay. O konuda menajerini, ailesini de tebrik etmek gerekir. Bu bütçede transferi yapana helal olsun. Kendisine işlerin şimdi başladığını söyledim. Atletico Madrid'e gittiğinde beklentiler o kadar büyük değildi ama Barcelona'da öyle değil. Biraz daha hedefler zorlaşıyor. İnşallah Allah utandırmaz. Biz de Türk olduğu için ona dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"4-5 FUTBOLCU ALIP, TAKIMIN DENGESİNİ BOZMA LÜKSÜMÜZ YOK"

Hamit Altıntop, Podolski gibi transferlere kimsenin "Hayır" diyemeyeceğini belirterek, fazla transfer yapıp takımın dengesini bozma lükslerinin de olmadığını söyledi.

Takım olarak eksiklerinin farkında olduklarını vurgulayan gurbetçi oyuncu, şöyle devam etti:

"Millet olarak bizim bir transfer merakımız var. Hemen kendi futbolcularımızdan, sahip olduğumuz şeylerden sıkılan bir milletiz. Tabii ki takviyeler olacak ama mevcut futbolcularla çok iyi şeyler yapabiliriz. Podolski gibi takıma faydası olacak bir isim alınacaksa buna kimse 'hayır' demez ama 4-5 futbolcu alıp, takımın dengesini bozma lüksümüz yok. Sonuçta tecrübeli ve kaliteli futbolcularız. Ne kadar eleştirilsek ve beğenilmesek de ne olup bittiğini biliyoruz ve eksiklerimizi de kabul ediyoruz."

Basında çıkan yıldız transferi haberlerinin kendisini etkilemediğini aktaran Hamit Altıntop, "İstediğiniz kadar yıldız futbolcu alın sonunda bir kupa alamıyorsanız veya başarılı olamıyorsanız yıldızın bir anlamı yok. Arda en iyi örnek. Hedefimiz Arda gibi yıldızlar ortaya çıkarmak olsun. Altyapıya önem verelim" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu, altyapılarda yetenekli gençlerin varlığından söz ederek, "Avrupa'da 19-20 yaşında futbolcular 15-20 milyona transfer yapıyor. Bu konuda büyük eksiğimiz var. Altyapı takımımız geçen sezon çim (suni) sahada antrenman yapıyordu. Hiç kimse kusura bakmasın ama büyük camia bu mu? Türkiye'deki o kadar futbolcudan bir Ozan Tufan var. O da lider yapısı, öz güveni sayesinde boğuşuyor. Sonra da hocadan çocuğu adapte etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Genç futbolcuların elinde tutulması gerektiğini vurgulayan Hamit, "Altyapı takımımız şampiyon oldu. Kaçının adı biliniyor. Benim ilgiye, ruhumun okşanmasına ihtiyacım yok. O çocukların ilgiye ihtiyacı var. Hiç kimse mi tutmaz ellerinden. Fatih Sultan Mehmet o yaşta İstanbul'u fethetmiş bizimkiler 19-20 yaşında 500-600 liraya oynuyor. Anasına gitse gidemez, babasına gitse gidemez. Bunları konuşalım. Beni veya Podolski'yi konuşmayalım" değerlendirmesinde bulundu.

"FORMAYI KOLAY KOLAY KİMSEYE VERMEM"

Hamit Altıntop, Felipe Melo'nun dönüp dönmeyeceğini bilmediğini belirterek, Brezilyalı oyuncu dönse de dönmese de formayı kolay kolay kimseye vermeyeceğini söyledi.

Geçen sezon ağır sakatlıklar yaşadığını kaydeden 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Bende oynama azmi olmasaydı, ilk 11'de oynama isteği olmasaydı zaten futbolu bırakırdım. Ağır bir sakatlıktan sonra toparlanma sürecim uzun sürdü ama ben hazır oldukça oynamak istiyorum. Oynamak için buradayım. İlk senemde Melo ile beraber oynadık. O burada olur olmaz, onu bilmiyorum. Kendimi oynayacak gibi hazırlıyorum. Oynamasam da öyle hazırlanacağım. Takdir hocanındır ama bu formayı kolay kolay kimseye vermem" diye konuştu.

"UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ PERFORMANS BİZE YAKIŞMADI"

Hamit Altıntop, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdikleri kötü performansın kendilerine yakışmadığını söyledi.

Elde ettikleri çifte kupa zaferinden sonra işlerinin daha zor olduğunu anlatan Hamit, "Bu sezon hedefimiz yine şampiyon olup, Türkiye Kupası'nı kazanmak ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki kötü görüntüyü telafi etmek. Geçen sezonki performans bize yakışmadı. Gruplarda elenebilirsiniz ama duruş olarak bize yakışmadı. Bir ruhsuzluk vardı. Bunu aramızda konuştuk ve böyle gitmeyeceğinin farkına vardık. O da bizim için ayrı bir motivasyon oluyor. Bununla yatıp kalkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!