Hamilelik Okulu'nda üçüncü dönem

Güncelleme Tarihi:

Hamilelik Okulunda üçüncü dönem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 12:15

Hamilelik Okulu'nda üçüncü dönem

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin bilinçli ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirilmesi için başlattığı Hamilelik Okulu'nda üçüncü dönem kursuna 20 hamile kadın ve eşleri katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Ailemi Seviyorum Projesi kapsamında hayata geçirdiği Hamilelik Okulu'nda üçüncü dönem başladı. "Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller" sloganıyla Özel Odak Hastanesi işbirliğiyle yapılan Hamilelik Okulu eğitimleri Kent Konseyi binasında veriliyor. Kursa katılan 20 hamile kadın ve eşlerine seslenen Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci sosyal belediyecilik kapsamında başarılı projelere imza attıklarını belirterek, "Denizli'de sosyal projelere çok önem verdik. Belediyelerin tek görevi insanların yol, su gibi fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak değildir. Eğitimde, sporda, kültürde ve sanatta da insanımızın ihtiyaçlarını giderme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Ailemi Seviyorum Projesi kapsamında düzenlediği Evlilik Okulu'na gelen kursiyerler arasında yapılan ankette Hamilelik Okulu açılması yönünde talepler olduğunu kaydeden Değirmenci, "Kursiyerlerimizden bu şekilde talep gelince bu konuda kurs düzenlemeye başladık. Üçüncü dönem eğitimlerine başladık. Hamilelik Okulu ile bilinçli anneler ve sağlıklı nesiller oluşsun" diye konuştu.

Hamilelik Okulu'nda anne adaylarına verilecek eğitim programı ile ilgili kursiyerlere bilgiler veren Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Koşar Can ise, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte günlük yaşam, gebelik izlemleri, rutin yapılan tetkikler ve bağışıklama, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konu başlıklarında açıklamalarda bulundu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!