Hamilelere stres semineri

Güncelleme Tarihi:

Hamilelere stres semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 10:58

REIKI ve yoga uzmanı 47 yaşındaki Ayşe Aksaç, İzmir'de ebelere seminer verirken, 'EFT' olarak nitelendirilen duygusal özgürleşme tekniği ile stresle baş etmenin yollarını anlattı.

Haberin Devamı

Ebelere yönelik uygulamalı seminerde EFT seansına katılan hamile kadınlar, yoğun ve stresli iş yaşamında fiziksel ve duygusal sıkıntılarını EFT ile aştıklarını, bebekle kolay bağ kurduklarını söyledi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde aldığı halkla ilişkiler uzmanlığı eğitiminin ardından kişisel gelişim ve tamamlayıcı enerji uygulamalarına yönelen Aksaç, reiki, yoga ve nefes teknikleri ardından Emotional Freedom Technics (EFT) olan ve duygusal özgürleşme tekniği denilen EFT uygulamalarına başladı. İzmir'de Tepekule Kongre Merkezi'nde ülkenin dört bir yanından ebelere EFT semineri veren Aksaç, fiziksel ya da duygusal her tür sorun, baş edilemeyen duygular, takıntı ve fobilerle mücadelede kullanılan basit ve bilimsel bir tekniğin parmak uçlarıyla vücuttaki akupres noklarına küçük küçük vuruşlar yapılarak gerçekleştirildiğini anlattı. Aksaç, şöyle dedi:
"EFT yapan kişi öncelikle kızgınlığını kabul etmeli. Örneğin, 'Şu kişiye kızgınlığımı kabul ediyorum. Bu kızgınlığımı temizlemeye niyet ediyorum. Bu öfkenin gitmesine izin veriyorum' diyerek, bilinç altına komutlar veriyoruz. Vücut bu sırada endorfin ve seratonin hormonları salgılıyor. Böyle olduğunda anksiyete, kaygı, öfke gibi olumsuzluklar kendiliğinden gevşiyor ve stres azalıyor. Bunu düzenli uyguladığınızda hayatımızda korkular, fobiler, gebelik sürecindeki annenin doğum kaygıları, fiziksel rahatsızlıkların bile aşılmasında EFT kolay ve etkili bir yol arkadaşı oluyor."

Haberin Devamı

Hamilelere stres semineri

 


YARDIMCI TEDAVİ
EFT'nin reiki, yoga, refleksoloji, homeopati gibi tıbbın tamamlayıcı uygulamalarından biri olduğuna dikkat çeken Ayşe Aksaç, zorlu bir bağırsak sendromunu, yüz felci geçiren ve tek gözü ile ağzı kapanmayan bir kişiyi EFT ile tedavi ettiğini, bunu yaparken kişilerin tıp tedavisinin de devam ettiğini vurguladı. Aksaç, şunları söyledi:
"Yolda yürürken bile iki elinizin parmak uçlarını birbirlerine hafifçe vurarak EFT yapabilirsiniz. Kendimizi sevip onaylamak güçlü ve canlı hissetmek, enerjimizi yükseltmek için en basit duygudan en yoğun duyguya kadar EFT'yi her kademede her yaş grubunda uygulayabiliyoruz."
Anneliğe hazırlık okullarındaki eğitimcilerle, ebelere seminer veren Aksaç, hamileliğin 25'inci haftasında olan ve kızına Zeynep adını verecek olan Ezgi Tuncer ile seans gerçekleştirdi. İlk hamileliği olan Tuncer, annesi ve ablasının sorunlu hamileliklerinden etkilendiği için kendisiyle ilgili kaygı taşıdığını belirtti, bu nedenle EFT seanslarına katıldığını ve sonuç aldığını anlattı. Öte yandan hamileliğinin 35'inci haftasında olan Filiz İneler, kızı İçim'i kucağına almaya hazırlanırken yoğun ve stresli iş hayatında fiziksel ve duygusal sıkıntılarını EFT ile aştığını belirterek, "EFT tekniği mental dinginliği sağlıyor ve bebekle bağ kurmama neden oluyor. Yoğun bir iş döneminde günlük stresten uzaklaşmak ve zihnimi boşaltmak bebekle aramda bağı kurmak için faydasını görüyorum. Hamile yogası ile fiziksel hazırlık yapıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!