Hamileler ve öğrenciler aşılanmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Hamileler ve öğrenciler aşılanmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 11:04

Pandemik A (H1N1) önlemleri kapsamında bugün hamilelere yönelik aşılama çalışmalarına başladı.Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı okullarda da aşılamaya başlanacağını söyledi.

Fransa'dan ilk parti olarak 100 bin doz getirtilen “SANOFİ PASTEUR” isimli, gebeler için kullanılacak “adjuvan” katkı maddesi içermeyen özel aşı, doğum evleri, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) ve hamile takibinin yapıldığı sağlık ocakları ile hastanelerde ücretsiz olarak yapılacak.

Bir seferlik 0,5 mililitrelik tek doz yapılacak olan aşı, gebeliğin başlangıcından itibaren uygulanabilecek.
Aşının koruyucu etkisi, en erken 10 gün sonra kendini gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı, Pandemik A gribinin gebelerde ağır seyredebildiğini ve ölüm riskinin diğer gruplara göre daha yüksek olduğunu belirterek, “Bu sebeple bütün gebelerin aşılanma konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiğini” bildirmişti.

Pandemik A gribine karşı koruyucu önlem olarak önce hacı adayları, sağlık personeli, kronik hastalığı olan ve 6 ay-5 yaş arasındaki çocuklar aşılanmaya başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı, 5 aralık Cuma günü yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin hastalanmasına ve bazı ölümlere de yol açan pandemik grip hastalığından korunmanın en etkili yolunun “aşılanmak” olduğunu vurgulayarak, “aşı uygulamasının halen 6 ay-50 yaş arası herkes ile 50 yaşın üstündeki risk gruplarında sağlık kurumlarında ücretsiz olarak yapıldığını” duyurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!