Hamile olduğu halde tomografi çekildi diye suç duyurusunda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Hamile olduğu halde tomografi çekildi diye suç duyurusunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 11:47

Hamile olduğu halde tomografi çekildi diye suç duyurusunda bulundu

Haberin Devamı

Mesut IŞIK- Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, 2 çocuk annesi Esra Barbaros, hamile olduğunu söylemesine karşın ilaçlı tomografi çekilmesi nedeniyle 5 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldığını ileri sürerek, özel hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Gebze Tatlıkuyu Mahallesi'nde yaşayan Esra Barbaros, 4 Eylül tarihinde karın ağrısı şikayeti ile özel bir hastaneye gitti. Esra Barbaros doktora adet döneminin geçtiğini, hamile olabileceğini söyledi. Kan testi sonucu Esra Barbaros'a hamile olmadığı bildirildi. Bilgisayarlı tomografi çekilmesine karar verilerek, Esra Barbaros'un tomografisi çekildi. Esra Barbaros 24 Eylül tarihinde ise bir doktorun muayenehanesine gitti. Doktor, Esra Barbaros'a 5 haftalık hamile olduğunu, ilaçlı tomografi çektirmesi nedeniyle fetüsun düşmesine, fetüs düşmese bile doğacak çocukta organ anormalliklerinin ve kan kanseri neden olabileceğini söyledi. Esra Barbaros bunun üzerine 30 Eylül tarihinde Gebze'de bulunan bir başka özel hastaneye giderek yeniden gebelik kontrolü yaptırdı. Burada verilen raporunda 6 haftalık hamile olduğu belirtildi, daha önce ilaçlı tomografi çekilmesi nedeniyle kürtaj önerildi. Bunun üzerine Esra Barbaros, 4 Ekim tarihinde özel hastanede kürtaj oldu.
Esra Barbaros ile müteahhit eşi Ercan Barbaros önceki gün avukatları aracılığıyla özel hastane hakkında Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İlk gittiği özel hastanede gerekli uyarıları yaptığını belirten Esra Barbaros, "Doktora 'Hamile olabilirim o yüzden ağrı kesici bile istemiyorum' dedim. Daha sonra kan ve idrar testi yapıldı. Serum, ağrı kesici verdiler. Ardından da tomografiye alınmam gerektiğini söylediler. Tomografiye girdim ve ilaçlı tomografi verildi" dedi. Sonuçta kürtaj olmak zorunda kaldığını anlatan Barbaros, "Biz bu bebeği çok istiyorduk. Geceleri kabus gördüm. Psikolojik sorunlar yaşadım. Zor toparlandım. Bundan sonra hukuk mücadelesi vererek içim biraz rahatlayacak" diye konuştu.
Esra Barbaros'un suçladığı özel hastaneden yapılan açıklamada, "Hastamızın gebelik şüphesi olduğunu söylemesi üzerine ultrason ve kanda gebelik testi yapılmış klinik olarak hastamızda gebelik olmadığı tespit edilmiştir. Hastamızın klinik tanısının konulabilmesi için ileri tanı amaçlı hastanın bilgisi ve yazılı onayı dahilinde tomografi çekilmiştir" denildi. Açıklamada birkaç hafta sonra hastanın gelip hamile olduğunu söylediği belirtilerek, "Kendisine hastanemizde tedavi olduğu dönemde yapılan ultrason ve kan tetkikinde gebe olmadığının tespit edildiği ve bu bilgi kendisine verilerek onayının alındığı, sonra tedaviye devam edildiği söylenmiştir" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!