Hamburg G-20’ye çok sıkı hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hamburg G-20’ye çok sıkı hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 09:43

Hamburg’ta 7-8 Temmuz’da düzenlenecek G20 zirvesi için konteynerlerde geçici mahkemeler kurulacak. Bu mahkemeler 24 saat yargılama yapabilecek.

Haberin Devamı

ZİRVE boyunca Hamburg’da yaklaşık 15 bin polis görev yapacak. Yakın korumalarla birlikte zirve sırasında görev yapacak polis sayısı 19 bini bulacak. Polis Sözcüsü Ralf Martin Meyer, bu görevin Hamburg tarihindeki en büyük görev olduğunu ifade etti.
G20 zirvesi nedeniyle Almanya’dan ve diğer ülkelerden yaklaşık 8 bin göstericinin Hamburg’a gelmesi bekleniyor.
Hamburg Savcılığı olası olaylar için geniş önlemler alındığını duyurdu. Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, konteynerlerde geçici mahkemeler kurulacak ve bu mahkemelerde 24 saat yargılama yapılabilecek.

Hamburg G-20’ye çok sıkı hazırlanıyor

ŞÜPHELİLER DE MAHKEMEYE ÇIKARILACAK
140 savcının görev yapacağı geçici mahkemelerde 8 ayrı duruşmayı aynı anda yapmak mümkün olacak. Mahkemelerde suçu sabit görülen kişilerin yanı sıra polisin suç işlemesinden şüphe ettiği kişiler de hakim karşısına çıkarılacak.
Konteyner gözaltı merkezinin 400 kişilik olduğu belirtilen açıklamada, 50 tek kişilik ve birden fazla kişinin tutulabileceği 70 hücreden oluştuğu kaydedildi. Dört konteynerde ise gözaltına alınanlar avukatları ile görüşebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!