Hamas Şefi Halid Meşal'dan, Başbakan Yıldırım'a 'Darbe direnişi' kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Hamas Şefi Halid Meşaldan, Başbakan Yıldırıma Darbe direnişi kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:41

Hamas Şefi Halid Meşal'dan, Başbakan Yıldırım'a 'Darbe direnişi' kutlaması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - HAMAS Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, 15 Temmuz darbe girişiminin  başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak, Türk halkını kutladı. Meşal görüşmede, başta Gazze olmak üzere Filistin halkının da Türk Bayrakları ile sokaklara çıkarak dayanışmasını gösterdiğini dile getirdi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal görüşmede, 15 Temmuz darbe girişiminin gösterilen mücadele nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını ifade ederek, Başbakan Binali Yıldırım nezdinde Türkiye'yi kutladı. Meşal görüşmede, başta Gazze olmak üzere Filistin halkının Türk bayrakları ile sokaklara inerek, dayanışmasını gösterdiğini de dile getirdi.
GAZZE VE FİLİSTİN'E DESTEĞE DEVAM
Başbakan Binali Yıldırım da Meşal'e teşekkür ederek, Filistin halkının desteğinin önemli olduğunu belirtti. Türkiye'nin Gazze ve Filistin'in arkasında durmaya devam edeceğini ifade eden Yıldırım, İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde Türkilye'nin gönderdiği 11 bin ton insani yardımın Gazze'ye ulaştığını, önümüzdeki günlerde bu yardım faaliyetlerini düzenli olarak sürdürüleceğini kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!