Hamamönü'ne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Hamamönüne yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 14:49

Hamamönü'ne yoğun ilgi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın gözde tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Hamamönü, Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Hafta sonu dolup taşan Hamamönü, hafta içi de binlerce vatandaşa kapılarını açtı. 
Soluğu Hamamönü'nde alan 7'den 70'e herkes, bol bol vakit geçirirken, çocuklar parklarda oyunlar oynuyor. Taceddin Dergâhı'nı ve Mehmet Akif Ersoy Evi'ni gezen turistlerle Hamamönü sokaklarında fotoğraf çektiren gençler, renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Hamamönü'nde yemek yiyen öğrenciler bir yandan çaylarını yudumlarken, sohbet etme fırsatı da buluyorlar. Sınav stresini Hamamönü'nde atan üniversitelilere güneşli bir Ankara sabahında kahvaltı yapanlar eşlik ediyor. Bebekleriyle birlikte Hamamönü'nün yolunu tutan aileler, bölgeye adeta hayran kalıyor. Hamamönü'ne gösterilen ilgiden bölge esnafı da oldukça memnun.
Bölge esnaflarından Enver ve İhsan Kabak kardeşler, Hamamönü'nde tam 40 yıldır çay ocağı işlettiklerine dikkat çekti. Bölgenin eski hali ile yeni hali arasındaki farkları anlatan Enver Kabak, Altındağ Belediyesi'nin yürüttüğü restorasyon çalışması ile Hamamönü'nün tekrar canlandığını söyledi ve  “Akşam belli bir saatten sonra buradan kimse geçmezdi. Tüm bu olumsuzluklar artık giderildi. Hamamönü'nü gezmek için şehir dışından hatta yurtdışından bile gelenler oluyor" dedi.
ANKARA TURİZMİNDE HAMAMÖNÜ İLGİSİ
Hamamönü'nü gezen Dilek Çağlayan Hayatoğlu ise bölgenin hemen yanı başındaki Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde memur olarak görev yaptığını belirtti. Hayatoğlu, öğlen arasında yemek yemek için genellikle Hamamönü'nü tercih ettiklerinin aktardı ve bölgenin tarihi dokusundan oldukça etkilendiğini dile getirdi ve, "Burası gerçekten gezilmeye görülmeye değer. Hem de oldukça merkezi… Hamamönü sadece öğrencilere değil her kesime hitap ediyor. Hafta sonu ya da hafta içi hiç fark etmez burası her zaman kalabalık. Stres atmak için en uygun yerlerden biri" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!