Hamamönü’nden Cemal Safi geçti

Güncelleme Tarihi:

Hamamönü’nden Cemal Safi geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 00:00

Türkiye’nin yaşayan en önemli şairlerinden biri olan Cemal Safi, Hamamönü Ramazan Etkinlikleri kapsamında Ankaralılarla buluştu. Açıkhava sinemasının sahnesinde sevenleriyle biraraya gelen şair, birbirinden güzel şiirlerini seslendirdi.

ALTINDAĞ Ramazan Etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. Her akşam birbirinden güzel programlara ev sahipliği yapan Hamamönü, geçtiğimiz gün Türkiye’nin en önemli şairlerinden biri olan Cemal Safi’yi ağırladı. Açıkhava sinemasının sahnesinde sevenleriyle biraraya gelen şair, birbirinden güzel şiirlerini Ankaralılar için seslendirdi.
Başta Orhan Gencebay olmak üzere, şiirleriyle birçok sanatçıya kaynaklık eden, onlarca şiiri bestelenerek Türkiye’nin en sevilen şarkılarına dönüştürülen Cemal Safi, şiirlerini okumakla kalmayıp, şiirlerinin hayat buluşuna dair de notlar aktardı. Sanatçının şiirlerinden bestelenen şarkıların seslendirilmesi ise ramazan akşamına ayrı bir renk kattı. İlginin yoğun olduğu programı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Başkan Yardımcıları Gökalp Yılmaz ve Yunus Keleş de izledi.

Gelişmiş ülkeler sanatçıyla övünür

Gelişmiş ülkelerin teknolojileri ile değil sanatçılarıyla övündüğünü hatırlatan Cemal Safi, Türkiye’de bu noktada eksiklikler olduğunu sözlerine ekledi. Buna rağmen olumlu gelişmeler de yaşandığını belirten Safi, Altındağ Belediyesi’nin sanat etkinliklerine verdiği önemin bunlardan biri olduğunu ifade etti. Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere daha önce de katıldığını belirten şair, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Tiryaki’ye teşekkür etti.
Şiirlerini Ankara’nın en eski yerleşim yerinde seslendiriyor olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu da belirten şair, şiirlerini sevdikleriyle paylaşmanın ayrı bir tadı olduğunu sözlerine ekledi.

İnsan kişiliğindeki aşırılıklar törpülenir

PROF. Dr. Sefa Saygılı, “Ramazan, insan psikolojisi için faydalıdır. İnsanı egoistlikten, megolamanlıktan uzak tutar. İnsanın kişiliğindeki bir takım aşırılıklar törpülenir” dedi. Saygılı, orucun insan iradesini güçlendirdiğini, ayrıca insanın aç kaldığı zaman yardıma muhtaç olanlarla empati kurmasının kolaylaştığını belirtti.
Ramazanda insanların ortak ibadet etmelerinin toplum dayanışması ve yardımlaşmaları için önemli olduğunu ifade eden Saygılı, insanın yalnızlık hissine karşı özgüven artması yaşadığını kaydetti.
Saygılı, ramazan ayında beraber tutulan oruçların, iftarların ve sahura kalkmanın aile birliğini güçlendirdiğini belirterek, insanların ‘ben merkezci’ olmaktan uzaklaştığını anlattı.
Oruç tutanlarda, bedenin yanı sıra ruhun da dinlenmeye çekildiğini ifade eden Saygılı, “Ramazan ayı, vücudun kendini yenilemesi, toksinlerden arınması ve sigara, alkol gibi alışkanlıkların terk edilmesi için önemli bir fırsattır” dedi.

KAZALAR VE İNTİHARLAR AZALIYOR

RAMAZAN ayının, insanlara psikolojik açıdan da faydası olduğunu anlatan Saygılı, bu dönemde kazaların, intiharların, yaralamaların azaldığını kaydetti.Ramazan ayında insanların daha sakin ve ibadetle meşgul oldukları için düşmanlık, saldırganlık gibi davranışlarda azalma olduğunu söyleyen Saygılı, şöyle devam etti: “Ramazanda insanlar fedakar, alçakgönüllü ve mütevazi olur. Ramazan, insan psikolojisi için faydalıdır. Verilen nimetlerin daha çok farkına vardırır. Bu da insanı egoistlikten, megolamanlıktan uzak tutar. İnsanın kişiliğindeki bir takım aşırıklar törpülenir” diye konuştu.

43 cami 24 saat açık

ANKARA Müftülüğü, ramazan ayının son on gününde itikaf için 43 camiyi, 24 saat boyunca açık bulunduracak.
Ramazanın son on gününün camilerde geçirilmesinin sünnet olduğunu söyleyen Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, “Peygamberimiz ramazanın son 10 gününde camiye gider ve orada ibadete yoğunlaşırdı. Günümüzde bu davranış, yani itikaf etmek devam ettiriliyor. Ankara Müftülüğü olarak bizler de bu yıl 43 camimizi itikafa tahsis ettik” dedi.
İtikafın kolay olmadığını, bu nedenle de sabırlı olunması gerektiğini belirten Özer, itikafa katılacak olan herkese kolaylık diledi.

Pişirme yöntemine dikkat edin

RAMAZANDA insanlar alışkın oldukları beslenme ritminin dışına çıktığı için yanma, ekşime, ağrı gibi yakınmalar ortaya çıkabiliyor.
Bu nedenle sindirimi kolaylaştıracak pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğinini söyleyen uzmanlar, ”Uzun süre aç kalındığı için sahur kesinlikle atlanmamalıdır. Sahurda süt, süt ürünleri, peynir, yumurta, sebze ve meyve ile kepekli ekmek tercih edilmeli. Orucu açarken sıvı gıda tercihi her zaman için daha uygundur.

Siyasiler iftarda buluştu

İSTANBUL Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunları Keçiören’de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Aynı zamanda Siyasal Vakfı Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğine Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç’in yanı sıra Siyasal Vakfı Başkanı Dr. Fahri Solak ve vakıf mensupları katıldı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ramazanın yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı müstesna bir ay olduğunun altını çizerek, imkanı olan herkesin muhtaç insanların yardımına koşması gerektiğini vurguladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!