Hamamın saunadan farkı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Hamamın saunadan farkı nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 15:45

"Geleneksel Finn Hamamı" olarak da bilinen saunalar hastalıklardan koruyucu ve bir çok sağlık sorununu tedavi edici özellik taşıyor. Öbür yandan hamamlar Türk kültürünün önemli bir parçası olmakla birlikte Osmanlı imparatorluğu zamanında sarayda kadınların güzellik sırları arasında da bulunuyor.

Haberin Devamı

- Eski Türk kültüründen olan ve gelenek göreneklerimiz arasında da yer alan hamam, çok geniş bir alana sahiptir. Buna karşın sauna ise çok dar alandır.

Hamamın saunadan farkı nedir

 - Sauna çok daha sıcak ve çok daha kısa zamanda vücuttaki toksinlerin atılmasını ve terlemeyi sağlar. Ancak hamam daha farklıdır. Bu konuda da belirgin farklılık gösteren hamamda, vücut metabolizması ağır ağır hareketlendirilir, bu daha sağlıklıdır.bundan dolayı hamamcılara göre sauna daha sağlıksızdır. Çünkü saunada vücut metabolizması daha hızlı çalıştığından vücudu yormaktadır.

 - Alerjik hastalığı olan insanlar, bypass olmuş insanlar ve kalp hastası olan insanlar saunada rahat edemezler. Hamamlarda daha rahat ederler çünkü hamam daha geniş olduğundan nefes alışverişi daha kolaydır.

Haberin Devamı

Hamamın saunadan farkı nedir

 - Eğer saunalarda keselenirseniz, üzerinizde taşıdığınız kirler bulunduğunuz alanda kalabilir ve bakteriler üretebilir. Hamamlar mermerler ile kaplı olmasından dolayı vücuttan çıkan bütün bakteriler ve mikroplar su ile akıp gitmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!