Hamamda zırnık otundan 18 kadın zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Hamamda zırnık otundan 18 kadın zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2011 21:10

Bayburt kent merkezindeki bir hamamda, istenmeyen tüylerden kurtulmak için vücutlarına sürdükleri hamam (zırnık) otundan zehirlendikleri tahmin edilen 18 kadın hastaneye kaldırıldı.

Kadınlardan durumu ağır olan Hanife Şık kurtarılamadı. Durumları ağır olan 5 kadın başka kentlerdeki daha donanımlı hastanelere sevk edilirken, diğer 12 kadının tedavileri ise Bayburt Devlet Hastanesi’nde sürüyor.

Olay bugün öğleden sonra Çarşı Hamamı’nda meydana geldi. Hamamda yıkanan 18 kadın, bir süre sonra fenalaşarak baygınlık geçirdi. Hamamdaki görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadınlardan Hanife Şık tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Sağlık durumları ağır olan 6 kadından 2’si Erzincan, 2’si Erzurum, 1’i de Trabzon’daki daha donanımlı hastanelere sevk edilirken, hayati tehlikeleri olmayan diğer 12 kadının tedavileri ise Bayburt Devlet Hastanesi’nde sürdürülüyor.

İlk belirlemelere göre kadınların, hamam otu veya zırnık otu olarak bilinen vücuttaki istenmeyen tüylerin dökülmesi için kullanılan bir otu vücutlarına aşırı miktarda sürdükleri ve zehirlenmenin bu nedenle meydana gelmiş olabileceği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!