Hamamcıoğlu: Her kadın bir annedir

Güncelleme Tarihi:

Hamamcıoğlu: Her kadın bir annedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 15:32

Hamamcıoğlu: Her kadın bir annedir

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Her kadın bir annedir ve kadınlarının kıymetini bilmeyen, onlara hak ettiği değeri vermeyen toplumlar, değerlerini kaybetmeye, zaman içerisinde kaybolmaya mahkûmdur" dedi.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadına uygulanan her türlü şiddetin toplumun temellerine vurulmuş bir darbe olduğuna vurgu yaptı.

"Karşılıksız sevginin, fedakarlığın, şefkatin ve merhametin dünyadaki en güzel adıdır anne" diyen Hamamcıoğlu, "Çocuk da olsak, büyük de olsak tüm yaralarımızı saran, dilimizdeki sihirli bir sözdür anne. Hayatımıza anlam katan, gözümüzü açtığımız ilk andan bu yana yanımızda olan, ilk öğretmenimiz olan, sadece bir çocuk değil bir toplum doğuran annelerimiz, cennet ayakları altına serilmiş yüce birer varlıktır" dedi.

Kadına uygulanan her türlü şiddetin toplumun temellerine vurulmuş bir darbe olduğunu ifade eden Ayşen Hamamcıoğlu, şunları kaydetti:

"Her kadın bir annedir ve kadınlarının kıymetini bilmeyen, onlara hak ettiği değeri vermeyen toplumlar, değerlerini kaybetmeye ve zaman içerisinde kaybolmaya mahkûmdur. Dolayısıyla annelerimiz sadece bir gün değil her gün yüceltilmeli, her kadının birer anne adayı olduğunu unutmadan, ona hak ettiği saygı, sevgi ve hoşgörüyü hayatımızın her anında göstermeliyiz. Özellikle babalara bu noktada büyük iş düşmekte, eşlerine yönelik davranışları çocuklarına her zaman örnek olacak şekilde olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin, anne adaylarının, anneannelerin, babaannelerin, teyzelerin, halaların, kayınvalidelerin ve anne şefkatini yüreğinde taşıyıp henüz annelik duygusunu tadamamış tüm kadınlarımızın 'Anneler Günü' kutlu olsun."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!