Hamam seçerken nelere dikkat edelim?

Güncelleme Tarihi:

Hamam seçerken nelere dikkat edelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 11:48

Hamamlar, uzun müddet kalmamak şartıyla, sıcak su ve sabunla yapılacak vücut temizliği için iyi bir yıkanma ve temizlenme yerleridir. Ayrıca sağlık ve hijyen açısından oldukça önemlidir. Günümüzde devam eden ve devam etmesi gereken bu kültürü olabildiğince yaşatan iyi bir hamam tercihi yapmak için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Haberin Devamı

Bunların ilki tercih edeceğiniz hamamı belirlerken faydalanabileceğiniz en önemli kaynak ve referans çevrenizdeki tanıdıklarınız olacaktır. Tanıdığınız birinin gittiği ve hizmet aldığı hamam, aldığı hizmetin kalitesi sizin için önem taşımalıdır. Eğer böyle bir referans bulma şansınız yoksa internetten yardım alıabilirsiniz.

Hamam seçerken nelere dikkat edelim

Günümüzden hamamlar tarihi hamamlar ve esnaf hamamı olarak ifade edilen yeni yapım hamamlar arasında fark vardır. Peki, biz bu hamamlardan hangisini seçmeliyiz? Burada dikkat etmemiz gereken nokta hamamın turistik olması ve turizm işletme belgesine sahip olmasıdır.

Hamam seçerken nelere dikkat edelim

Haberin Devamı

Ayrıca hamamda size verilen peştemalların temiz ve kuru, hamam taslarının temiz olması da önemli unsurlar arasında yer alır.

Bunların yanında eğer sizi sauna vb. aradığınız özellikler varsa bunları da göz önüne alarak hamam seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Hamam seçerken nelere dikkat edelim

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!