Haluk albümüme bayıldı

Güncelleme Tarihi:

Haluk albümüme bayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 00:00

Aşkın Nur Yengi, üç yıl süren sessizliğin ardından “Gözümün Bebeği” adlı yeni albümüyle sevenlerinin karşısına çıktı. Sanatçı, hem yeni şarkılarını hem de eşi Haluk Bilginer ve kızı Nazlı’yı Hafta Sonu dergisine anlattı.

Haberin Devamı

AŞKIN NUR YENGİ FOTOĞRAFLARI

Yeni albümünüz çıktı, önce hayırlı olsun diyelim. Albüme adını veren “Gözümün Bebeği” dışında “Yasak Elmam” şarkısı da Sezen Aksu’ya ait. Ve onu Haluk Bey’le size hediye etti, değil mi? 

- Düğün hediyesi olarak verdi bu şarkıyı bana. Sezen Abla böyledir. Ben ona albümle ilgili şarkıları dinletmeye gittiğimde, bana yeni bir şarkı daha verdi. Çok eli açıktır. 

“Yasak Elmam”dan yola çıkarak soralım hemen, sizin yasaklarınız var mı?        

- Ben yasak sevmem! Yasak bana göre tahrik edicidir. Yasak kelimesini lugatımda bulundurmam. Belli yaştan sonra insanlar ‘hayır’ demeyi öğreniyor. Mesela ben kızımla ilişkimde, onun doğumuyla birlikte ‘hayır’ demeyi öğrendim. Kızımın eğitimi ve onunla ilgili endişelerim nedeniyle ‘hayır’ diyebiliyorum. 

Eşiniz Haluk Bilginer’le birbirinize yasakladığınız şeyler var mı? 

- Kişilik olarak ikimize de uygun bir şey değil yasaklar. Çünkü sanat yapıyoruz. Sanatta yasak olmamalı.

Haberin Devamı

KALORİFER ÇIKTI MERTLİK BOZULDU

Albümle ilgili aldığınız ilk tepkilerden söz eder misiniz, neler söylüyorlar?


- 28 yıldır sahnede hep zirvedeydim. Tirajlarım hep yüksek oldu. İlk albümüm iki milyon sattı, ikincisi dört milyon sattı. Ama o zamanki insanlarla şimdikiler farklı artık. Ben hep “Kalorifer çıktı, mertlik bozuldu” diyorum. Çünkü kalorifer gelince, sobaların çevresine toplanarak yaşayan insanlar diğer odalara kaçtı, birbirlerinden koptu, ayrılık başladı. Çay demliyorduk, ekmek kızartıyorduk maşanın üzerinde. Ne güzel günlerdi o günler. Artık her şey çabuk tüketilir oldu. İnsanların seçiciliği kontrolsüzleşti. İnsanlar aşkı unuttu...

Haluk Bey albümü dinleyince nasıl bir yorum yaptı?

- Bayıldı! “Bugüne kadar yaptığın en güzel albüm” dedi. Çünkü albüm içinde aşk var, evlat var, sevgi tadı var, meslek hayranlığı var. Alan kişi için neler ifade ettiği onların duygu dünyasına bağlı.

NAZLI, “ÖPEYİM GEÇSİN”İ SÖYLEDİ

Nazlı şarkıları sevdi mi?


- Nazlı çok seviyor, arabaya binince “Annemin şarkısı” diyor. En çok da “Öpeyim Geçsin” şarkısını seviyor. Stüdyo çalışmaları sırasında bir gün Nazlı’yı da yanımda götürdüm. İçeri girdi, kulaklığı taktı, yetenekleri müthiş. “Öpeyim Geçsin”i söyledi.

Haluk Bey, Nazlı’ya kardeş gelsin istiyor, siz mesafeli duruyorsunuz. Neden?

- Bence sakıncası yok, “Olsun tabii... Ama 35 yıl sonra olsun” diyorum. Hamileliğim çok sorunlu geçti. Karın bölgesinde damarlar patlıyordu, hayati tehlikeler yaşadım. Elbette bu sorunu yaşayan bir insan olarak yeniden hamile kalmak istemem. Ayrıca dünyanın gidişatı da iyi değil, ikinci çocuk çok daha büyük sorumluluk. Bu nedenle ikinci çocuğu istemiyorum.

Haberin Devamı

EVLİLİĞİN FORMÜLÜ SABIR, SEBAT, SEVGİ

“Evlilik aşkı öldürür” derler. Haluk Bey’le evliliğiniz, yaşadığınız aşkı hiç olumsuz etkilemedi mi, hiç kavgalarınız, bunalımlarınız, dargınlıklarınız olmadı mı?


- Elbette kavgalarımız oldu ve oluyor. Ama önemli olan kalitenin önemi. Bütün bunların kıvamını yakalarsan iyi gidiyor her şey. Aşk bir büyü. İnsanda geçici bir körlük yaratıyor. Devamında insanların saygıyla ve sabırla birbirlerine tahammül etmesi önemli. Kendimce oluşturduğum bir formül var; “Üç S”... Evlilikleri koruyabilmenin formülü: Sabır, sebat ve sevgi.

ARTIK DİZİ VE FİLM TEKLİFLERİNE AÇIĞIM

Daha önce dizi ve filmlerde rol aldınız. Artık oyunculuğu düşünmüyor musunuz?


- Benim ilk vazifem müziktir. Aklımda hep albüm vardı son üç yıldır. Bu süre içinde dizi ya da film olamazdı, konsantrasyonum bozulurdu. Ama artık albüm sona erdiğine göre dizi ve film tekliflerine daha açığım. Kızım da büyüdü. Film ve dizi ekip çalışması, başkalarını rahatsız etmemek gerekir İçime sinen senaryo olursa elbette kamera önüne geçerim. Pek çok senaryo geldi ama beğenmedim, “Ben değilim bu karakter” dedim.

Nasıl bir rol oynamak istersiniz?

- Hemen bir anne rolü olmasın. Çünkü o rol final oluyor sonra ve hep anne kalıyorsun. En son “Ömerçip”te anneydim zaten. Bir de senaryonun bütününe bakmak lazım. Bir rol vardır ki, kısadır ama etkilidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!