Halkla polisi kaynaştıracağız

Güncelleme Tarihi:

Halkla polisi kaynaştıracağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 00:00

Star TV'de bu akşam ekrana gelecek "Çok Özel Tim", kısa adıyla "ÇÖT"ün başrol oyuncuları Atilla Arcan, Yeliz Yeşilmen ve Hakan Bilgin, dizinin halkla polisi kaynaştırma misyonunu üstlendiğinin altını çiziyor.

Haberin Devamı


Halkla polisi kaynaştıracağız
Star TV’de bu akşam yayınlanmaya başlayacak olan Türkiye’nin ilk aksiyon komedi dizisi "Çok Özel Tim", kısa adıyla "ÇÖT"ün başrol oyuncuları Atilla Arcan, Yeliz Yeşilmen ve Hakan Bilgin’le dizi setinde konuştuk. Halkla polisi kaynaştırma misyonunu üstlendiklerini belirten Atilla Arcan, "Hem polisi halka sevdireceğiz hem de polisin içinde bulunduğu zor durumları göstereceğiz." diyor.

Öncelikle diziniz hayırlı olsun. "ÇÖT" için Polis Akademisi’nin Türkiye versiyonu diyebilir miyiz?

- Atilla Arcan: Aslında çok farklı. Polis Akademisi’nde Amerikan esprileri var ve onlar kendilerini eleştiriyorlar, küçümsüyorlar. Bizde böyle bir şey yok. Bu dizide amaç sadece güldürmek değil. Ciddi olayları şakayla karışık anlatacağız. Hem polisi halka sevdireceğiz hem de polisin içinde bulunduğu zor durumları göstereceğiz.

Haberin Devamı

Canlandırdığınız Halil İbrahim Bayraktaroğlu nasıl bir karakter?

- A. Arcan: Baş belası olarak gördüğü polislerden kurtulmaya çalışırken onların liderliğini yapmak üzere Çok Özel Tim’e atanan çaresiz polis şefini canlandırıyorum...

Yeliz Hanım, siz yine aptal sarışın rolündesiniz...

- Yeliz Yeşilmen: Ben dördüncü bölümden itibaren diziye dahil olacağım. Bugüne kadar 20 dizide oynadım. Hepsinde de aptal sarışını canlandırdım. Aslında karar almıştım, böyle bir karakteri oynamamak için ama dizinin yapımcısı arkadaşım ve onu kıramadım.

Aptal sarışın rolünün üzerinize yapıştığını mı düşünüyorsunuz?

- Y. Yeşilmen: Evet bir türlü kurtulamadım. Hayatımda hiç aptal sarışın olmak istemedim. Hayalimde hep aksiyon yapımlarında oynamak ve ajan olmak vardı. Şimdi tam ortasına düştüm ama yine aptal sarışın olarak...

Hakan Bey siz hangi karakteri oynuyorsunuz?

- Hakan Bilgin: Komiser Cevher’i oynuyorum. Kraldan çok kralcı ama Halil İbrahim yanlış bir şey yaptığı zaman açığını hemen ortaya çıkarıyor.

/images/100/0x0/55eb12c3f018fbb8f8a9494c
Eskiden çocukları korkutmak için "Seni polise veririm" derlerdi. Sizi de böyle korkuttular mı?

- A. Arcan: Hayır, aslında bu çok yanlış. Ben zaten çok sakin bir çocukmuşum. Sonradan yaramaz oldum.

Haberin Devamı

- Y. Yeşilmen: Gece uyumadığım zaman annem "Seni polise vereceğim" diye korkuturdu beni. Küçüklüğümden beri polislerden korkarım.

- H. Bilgin: Ben savcı çocuğu olduğum halde korkuyorum! Benim çocukluğum hep polislerle geçmiştir. Ama dışarıda polis gördüğüm zaman şöyle bir ’destur’ diyorum.

Rolünüze hazırlanırken polisleri gözlemlediniz mi?

- A. Arcan: Eski polis okulu müdürü benim arkadaşımdı. Onun yanına iki ay boyunca gittim, geldim.

- H. Bilgin: Ben komiser rollerini çok oynadım. Türk halkına polisleri antipatik değil, sevimli bir şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Halkın sevmesi çok önemli.

Komedi aksiyon dizisi çekmek zordur. Sizin de zorlandığınız anlar oluyor mu?

Haberin Devamı

- A. Arcan: Komedi aksiyon Türkiye’de ilk defa çekiliyor. Aksiyon çekmek çok zordur ama ben yıllar önce aksiyon filmlerinde çok oynadım. Benim hoşuma gidiyor, severek yapıyorum. Ayrıca ekip de çok başarılı. Hayatımda bu kadar uyumlu bir set daha görmedim. Allah bozmasın...

- Y. Yeşilmen: Her ne kadar aptal sarışını oynasam da bunun bir önceki dizilere benzememesi için elimden geleni yapıyorum. Çok profesyonel insanlarla çalışıyorum. Kıdemli insanlarla çalıştığım için bana hep yol gösterdiler.

- H. Bilgin: Benim yıllardır televizyona yaptığım birçok işte silahlar vardı. Hep bir yere atladım, zıpladım. Buna rağmen zorlanıyorum.

Halkla polisi kaynaştıracağız
Jackie Chan’in yönetmeni ÇÖT’te
Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi Jackie Chan’in filmlerinde de yönetmenlik ve dövüş koreografı olarak görev yapan Hong-Kong’lu yönetmen Tony Leung, "ÇÖT" dizisi için aksiyon ekibiyle birlikte Türkiye’ye geldi. Dizide hem oyuncu olarak rol alacak, hem de aksiyon yönetmenliği yapacak Leung için 10 kişilik özel bir aksiyon ekibi kuruldu, özel malzemeler getirtildi ve dekorlar yapıldı. Dizinin ilk bölümü bu akşam saat 20.10’da yayınlanacak.

Haberin Devamı

Röportaj: Büşra BOZOK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!