Halkbank damgası

Güncelleme Tarihi:

Halkbank damgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 01:02

Erkek voleybol takımı, yıl içinde 4 kupa kazanma başarısı gösterdi. Yenimahalle Belediyesi kadın hentbol takımı Süper Kupayı alırken, futbolda Hacettepe ve Keçiörengücü ikinci lige yükselmenin gururunu taşıdı.

Haberin Devamı

Bir yıl geride bırakırken, Başkent sporda sevinç ve hayal kırıklığını bir arada yaşadı. Geçen yıla damgayı Halkbank takımı vurdu. Ligi, kupayı ve süper kupayı kazanan mavi-beyazlılar, şampiyonlar kupasını da alarak, bir ilki gerçekleştirdi. Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 4’lü finaline ev sahipliği yapan Halkbank, finalde Rus Belogorie Belgorod’a 3-1 yenilip, 2.’likte kaldı.
Kadınlar Hentbol Ligi’nde mücadele eden Yenimahalle Belediyesi, lig ve kupa finalini kaybettiği Muratpaşa Belediye’yi Süper Kupa’da mağlup etti.
Futbolda Başkent’e gurur yaşatan ekipler, 2.Lige yükselen H.Tepe ve K.Örengücü oldu. Buz Hokeyi Kadınlar Liginde, Milenyum, 5. kez şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı ve her 5 şampiyonluğa formasında bir yıldız takma hakkını kazanan ilk takım oldu.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 5. ŞAMPİYONLUK GELDİ

Helsinki’deki Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, ASKİ‘den Rıza Kayaalp ile Taha Akgül, altın madalya kazandı. Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından, 130 kilo grekoromen stilde Dünya klasmanının ilk sırasında yer aldı, Taha Akgül de serbest stil 125 kiloda Dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. Taşkent’teki Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest sitilde Taha Akgül altın, grekoromen sitilde Rıza Kayaalp gümüş aldı.
Ampute Futbol Liginde şampiyon değişmedi. Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü zirveye çıktı. AYBESK, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Federasyon Kupası’nın ardından, ligin son haftasında Yeditepe Engelliler’i geçip, üst üste 5. kez şampiyon oldu.
Basketbolda TED Ankara Kolejliler, ULEB Avrupa Kupası’nda çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. Ligde ise Türk Telekom ile birlikte, dereceden uzak kaldı. Kadınlar Balkan Voleybol Kupası’nı kazan İlbank, bu sonuçla CEV Challange Kupası’na katılma hakkı elde eti. Halkbank, ligden düştü. Hentbolda, Ankara İl Özel İdare, lig finalini Beşiktaş’a kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!