Halkalı’ya otel yaptı Çin’e ‘bot’la girecek

Güncelleme Tarihi:

Halkalı’ya otel yaptı Çin’e ‘bot’la girecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 09:54

MACRO Ayakkabı ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Şerafettinoğlu, hem ayakkabı üreticisi bir sanayici hem de gayrimenkul yatırımcısı olarak işlerini büyütüyor.

Haberin Devamı

Basın Ekspres Yolu’na (Bağcılar) yakın otel yatırımını tamamlayan Şerafettinoğlu şöyle konuşuyor: “Ayakkabı sanayicisi olarak Scooter markamızla üretime devam ediyoruz. Biz ağırlıklı olarak bot üretiyoruz.

Geçen yıl yüzde 15’i ihracattan 40 milyon TL ciromuz oldu. Bu yıl siparişler çok iyi ve yüzde 20 ciro artışı bekliyoruz. Fabrikamız Esenyurt’a 16 bin metrekare kapalı alana sahip, büyümeye elverişli. Halen günlük 3 bin çift olan üretimimizi ilave yatırımla 5 bine çıkarabiliriz. Irak’a iyi satıyoruz. İran’dan beklentimiz iyi çünkü markamız orada çok seviliyor. Kanada’ya kadar ihracatımız var. 200 kişilik istihdama sahibiz ve orta vadede Çin’e odaklanacağız. Çünkü Çin’de müthiş bir orta sınıf var.” 
35 MİLYON DOLARLIK OTEL
Otel yatırımının 2008’de başladığını hatırlatan Fikret Şerafettinoğlu, “İnşaatın bu kadar uzamasının nedeni, bölgenin imar planlarına itirazlar, mahkemeler, bürokratik engellerdi. 1 ay önce otelimizi açtık. Clarion Hotel oldu. İnşaatı kendimiz yaptık. Arsamız 4.700 metrekare, 22 bin metrekare bina çıktı ve 245 odalı bir otelimiz oldu. Toplantı salonlarımız, restoranlarımız ve spa merkezimizle iddialıyız. Otel yatırımı için arsa dahil 35 milyon dolarlık yatırım yaptık” dedi.

BAKMADAN GEÇME!