Halk Sağlığı'ndna grip aşısı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Halk Sağlığındna grip aşısı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 11:08

İZMİR Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, sonbahar ve kış aylarında görülmeye başlanan grip hastalığının önemsenmesi gerektiğini vurguladı, alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, grip aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salnur, "Sonbahar grip için önlem almamız gereken bir mevsim. Yüksek risk grubundaki kişilerin (65 yaş ve üzerindeki kişiler, kronik akciğer, kronik böbrek, kalp yetmezliği, kanser, vücut direncini baskılayan ilaç alan, organ nakli hastaları, kemik iliği nakli hastaları, kan hastalığı olan hastalar (lösemi, lenfoma gibi), gebeler, 6 aylıktan büyük çocuklar ve hastane çalışanları) ekim, kasım, aralık ayında grip aşısı yaptırabilirler" dedi.
rip Benzeri Hastalıkö geçiren hasta sayılarını ve bu hastaların birinden aldıkları numuneyi laboratuvarlarımıza göndermektedirler.
Gribe karşı alınacak önlemleri anlatan Salnur, şunları söyledi:
"Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınmalı. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat etmelidir. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalı. Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendil çöp kutusuna atılmalı. Sabun ve su ile eller sık sık yıkanmalı. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır. Yüzeyler sık sık temizlenmelidir."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!