Halk oyunları kursiyerlerinden muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Halk oyunları kursiyerlerinden muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 16:27

Halk oyunları kursiyerlerinden muhteşem final

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi'nde, halk oyunları antrenörü Ahmet Anılan'dan ders alan Küçükkuyu, Altınoluk ve Ayvacık'tan öğrenciler, düzenlenen final gecesi ile eğitimlerini tamamlayıp, sahneledikleri gösterilerle sezonunu kapattı.
Küçükkuyu Belediyesi'nin katkılarıyla bir festival havasında gerçekleşen final gecesinde, halk oyunları gösterileri ve müzik performansları amfi tiyatroyu tıklım tıklım dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Küçükkuyu Belediyesi Minikler Ekibi, Küçükkuyu Belediyesi Yıldızlar Ekibi, Küçükkuyu Belediyesi Erkek Zeybek Ekibi, Küçükkuyu Belediyesi Halk Oyunları Gösteri Ekibi, Küçükkuyu Sarı Zeybekler Halk Oyunları Ekibi ve Ayvacık Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi'nin katıldığı gecede, çayda çıra gösterisinden sonra yöresel gelin başı kepezin kullanıldığı gelin kınası yakımı ve damat tıraşı gösterisi gerçekleşti.
Gecenin açılış konuşmasını yapan CHP'li Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan'a gecenin anısına halk oyunları öğretmeni Ahmet Anılan tarafından efe fesi hediye edildi. Gecede halk oyunları haricinde mani atışmaları, gelin kaynana atışmaları ve sahneye çıkan 45 efe ve zeybeğin katılımıyla zeybek yemin töreni düzenlendi. Gecenin sunucuları Şükran Karabıyık, Gökçe Çetintaş ve İrem Yüksel hem yazdıkları metinlerle hem de sunumlarıyla büyük beğeni topladı. Gecenin müzik bölümünde de Abdullah Sanrı'nın öğrencileri klarnet, keman ve bağlamalarıyla 3.5 saat süren halk oyunları ve müzik gecesine hem çaldıklarıyla hem söyledikleriyle geceye renk kattı.
Etkinliğin sonunda, Belediye Başkanı Cengiz Balkan, gecenin organizasyonunu ve koreografisini yapıp, sahneye çıkan bütün ekiplerin öğretmenliğini yapan Ahmet Anılan'a çiçek verdi.
Dilara ERDİNÇ / AYVACIK (Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!