Halk otobüsünde ikinci ayıp

Güncelleme Tarihi:

Halk otobüsünde ikinci ayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 01:00

Etlik-Kızılay seferini yapan özel halk otobüsü muavinin, Güneydoğu gazisinin ailesine ‘beleşçi’ şeklinde hakaret ettiği iddiası sosyal medyada yayılınca, bir şehit kızının daha benzer bir olay yaşadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Etlik-Kızılay hattındaki 263 numaralı özel halk otobüsü muavininin, Güneydoğu gazisinin ailesine ‘beleşçi’ şeklinde hakaret ettiği iddiasının bir benzerini, bir şehit kızının da yaşadığı ortaya çıktı. Diyarbakır’da şehit olan polis memuru İhsan Sak’ın kızı, sosyal medyadaki olayı gördükten sonra konunun paylaşıldığı sayfaya mesaj göndererek kendisinin de aynı şekilde hakarete uğradığını savundu.

ÜZERİNE SÜRDÜ İDDİASI

Şehit kızı 9 Kasım’da 413 numaralı hatta çalışan 06 MMK 23 plakalı halk otobüsüne bindiğini, Cinnah Caddesi’nde inmek için düğmeye bastığında “Ohooo orada bin burada in, beleşe veriyorlar o kartları size utanmadan biniyorsunuz” şeklinde bağırdığını öne sürdü. Şehit kızı ayrıca aynı otobüsün şoförünün kendisini tanıdığı ve durakta otobüs beklerken aracı üzerine sürdüğü iddiasında da bulundu. Sayfaya aracın ve muavinin fotoğrafını da gönderen şehit kızı, olayla ilgili şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını belirtti.

ODA: GEREĞİ YAPILACAK

Haberin Devamı

İkinci olayın sosyal medyada yayılması üzerine açıklama yapan Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, konunun işleme alındığını, şehit kızı ile irtibata geçilerek beyanı doğrultusunda gereğinin yapılacağını ve bilgi verileceğini duyurdu. Ayrıca paylaşımın yapıldığı sayfadan da araç sahibinin konudan paylaşımları gördükten sonra haberdar olduğu ve amcasının oğlu olduğunu ifade ettiği muavini de işten çıkaracağını söylediği belirtildi.

ÖTA’LAR: PERSONELİMİZİ UYARDIK

Öte yandan özel halk otobüslerinin yanı sıra Başkent’te faaliyet gösteren özel toplu taşıma araçlarının (ÖTA) bağlı olduğu Ankara Halk Otobüsleri Esnaf Derneği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Dernek Başkanı Kurtuluş Kara,
yaşanan olaylarla ilgili bir kişi yüzünden özel halk otobüsleri ve özel toplu taşıma araçlarına genelleme yapılmasının doğru olmayacağına dikkat çekti. Kara, “Şehit aileleri ve gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. Onlara yapılan saygısızlığı kabul etmemiz mümkün değil. Ancak gerek biz gerekse halk otobüslerindeki tüm esnafımız için genelleme yapılarak hakaretlerde bulunulması da doğru değil. Zaten EGO’nun denetimde olduğundan gereken cezai işlem uygulanacaktır. Bir daha yaşanmaması için de bundan sonra daha dikkatli olunacaktır. Biz de personelimizi bu konuda bir kez daha uyardık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!