Halk otobüsleri sivil trafik polisleriyle denetlendi

Güncelleme Tarihi:

Halk otobüsleri sivil trafik polisleriyle denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 16:44

Halk otobüsleri sivil trafik polisleriyle denetlendi

Haberin Devamı

 



ADANA'da toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların, daha güvenlik şartlarda ulaşım yapması ve trafik kurallarının uygulanmasını kontrol etmek isteyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sivil polislerle uygulama yaptı. Sivil olarak otobüs ve minibüslere binerek yolculuk yapan trafik polisleri, sürücülerin her hareketini not ederek, ceza yazdı.
Kent içerisindeki toplu taşıma araçları hakkında gelen şikayetlerin artması üzerine çalışma başlatan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sivil trafik polislerini görevlendirdi. Sabah mesaiye başlayan sivil trafik polisleri, gün boyunca araçlara binip seyahat etti. Farklı güzergahlarda çalışan halk otobüsü ve minibüslerin sürücülerini gözlemleyen polisler, sürücülerin fazla yolcu, emniyet kemeri, gereksiz yere korna çalma ve durak harici yolcu alma konularında denetledi. Sürücülerin yaptığı her kural ihlalini not alan polis, kontrol noktasında bekleyen meslektaşlarına telefonla aracın plakasını ve yaptığı hataları bildirdi. Kontrol noktasında bekleyen resmi ekipler ise ceza yazdı.
Yıl boyunca aralıksız sürdürülecek olan uygulamanın ilk gününde, 5 değişik hatta çalışan 11 farklı halk otobüsü ve minibüse binen sivil trafik polisi, 2 sürücüye fazla yolcu, 6 cep telefonu ile konuşma, 1 kırmızı ışık ihlali, 3 sürücü hakkında emniyet kemeri takmamak, 1 araç sürücüsüne gereksiz korna çalmak ve 2 araca ise durak harici yolcu almaktan, toplam bin 496 lira ceza yazdı.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!