Halk eğitimden ‘öğren, üret, kazan’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Halk eğitimden ‘öğren, üret, kazan’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk Eğitimde meslek sahibi olan kadınların ürettikleri ürünlerin satışına yardımcı olmak amacıyla “Öğren, üret, kazan” projesinin startını verdi.

Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından meslek sahibi yapılan kadınlar kendi ürettiklerini satarak iş gücüne katılıyor, aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Her ayın 15’inden sonraki ilk Cuma günü düzenlenecek olan organizasyonun açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Çankaya Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan ve Şube Müdürleri katıldı. Türkiye’de kadınların iş gücüne katılımını ve aile bütçesine desteğini arttırmayı amaçlayan organizasyonda kursiyerlerin aldıkları eğitimler sonucu ürettikleri ürünler satışa sunuldu.
Organizasyona katılan Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan kadınların bu kurslara katılım oranlarının çok yüksek olduğunu ve bu kursların hayatlarında hem maddi hem manevi olarak destek sağladığını belirtti. Bu organizasyonu tüm Türkiye’de uygulamak istediklerini söyleyen Saydan, hedeflerinin daha geniş mekanlarda daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!