Halk edebiyatı mercek altında

Güncelleme Tarihi:

Halk edebiyatı mercek altında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Haymana Belediyesi'nin ortaklaşa sürdüreceği Haymana'nın tarihi ve edebi zenginliğini araştırmak üzere oluşturulan heyet, Haymana'da çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 gün sürecek çalışmalar kapsamında Haymana'nın yaklaşık 25 köyünden halk ozanları, şairler ve ileri yaştaki bölge tarihine ışık tutabilecek vatandaşlarla görüşmeler yapılacak. Çalışmaları yürüten Bakanlık heyeti, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile makamında görüşerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Haymana'da kaybolan veya değişikliğe uğrayan halk kültürüne ait çeşitli unsurların tespit edilerek, derlenip kitaplaştırılarak dijital ortama kayıt edileceğini belirten Başkan Turgut, "Haymana ilçemiz tarih ve kültürel miras olarak çok zengin bir yapıya sahip. Yapılan çalışma Haymana tarihine ışık tutacak olup kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve unutturulmaması sağlanmış olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan heyete çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü heyeti ile yapılan görüşmede yetkililer, Türkiye genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kültürel mirasın yaşatılması için halk edebiyatlarının incelendiğini belirtilyer. Yetkililer, ulaşılamayan bir çok değer olduğunu, çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!