Halk Dansları Topluluğu'ndan yıl sonu gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Halk Dansları Topluluğundan yıl sonu gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:41

Halk Dansları Topluluğu'ndan yıl sonu gösterisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Daire Başkanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren Folklor Müzik ve Gençlik Topluluğu (FOMGET), '24. Yıl Sonu Halk Oyunları Gösterisi' ile Başkentlilerin karşısına çıkıyor.   
Halk oyunları kurslarında 1 yıl süreyle eğitim alan 150 amatör dansçı, hünerlerini 11 Haziran Pazar günü saat 16.00'da Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek gala programında sergileyecek.   
Halk danslarındaki profesyonellikleriyle Türkiye'yi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden FOMGET, bir yandan verdiği eğitimlerle yeni dansçıların yetişmesine imkan sağlarken, bir yandan da kadrosunu güçlendiriyor. Her yıl FOMGET tarafından çocuk, genç ve 35 yaş üzeri kategorilerinde açılan halk oyunları kurslarında,  Akdeniz'den Karadeniz'e, Ege'den İç Anadolu'ya, Güneydoğu'dan Balkanlara kadar birbirinden farklı yörelere ait halk dansları   eğitimi veriliyor. Bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek halk oyunları gösterisinde, profesyonel dansçılarla birlikte 150 kişiden oluşan amatör halk oyunu ekipleri, Başkentlilerle buluşacak.   
FOMGET Sanat Yönetmeni Taner Bozkuş, Türk kültürünün bir parçası olan halk danslarına gönül veren Başkentlilere teşekkür ederek, her yaş ve meslekten amatör dansçının yer aldığı yıl sonu gösterisinde, 9 farklı yörenin oyunlarının sergileneceğini söyledi. Halk danslarının gelecek nesillere taşınması için bu tür kursların desteklenmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Bozkuş, “FOMGET, bugün ülkemizi başarıyla temsil ediyorsa, bunda, bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkısı çok büyüktür" dedi.
Başkentlileri, FOMGET'in yıl sonu etkinliğine  davet eden Bozkuş,  “Farklı koreografıyla, kursiyerlerimiz profesyonellere taş çıkaran danslarıyla çok güzel bir gösteri sunacağız" diye konuştu.    
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!