Halk Buluşmalarında 100. Yıl Mahallesi’nde ikinci oturum yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Halk Buluşmalarında 100. Yıl Mahallesi’nde ikinci oturum yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 14:56

Halk Buluşmalarında 100. Yıl Mahallesi’nde ikinci oturum yapıldı

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi’nin her hafta ayrı bir mahallede gerçekleştirdiği halk buluşmalarında Altınova, Değirmenaltı ve 100. Yıl Mahallesi birinci kısmın ardından bu hafta 100. Yıl Mahallesi ikinci kısım toplantısı Emek Kıraathanesi’nde gerçekleşti.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de katıldığı toplantıya 100. Yıl Mahallesi sakinleri de ilgi göstererek katılım sağladı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Eşkinat; “2 yıl önce, 30 Mart 2014 seçimleriyle göreve geldik ve 2 yılı tamamladık. Bu 2 yıl içinde belediyemiz neler yaptı. Mahallenize ne projelerimiz var, eksikleriniz neler sizlerle paylaşıp bilgilendirelim istedik. Değirmenaltı, Altınova ve 100.Yıl mahallemizin alt kısmında toplantılarımızı yaptık. Hem kendi açımızdan eksikliklerimiz görebilmemiz için ve sizlerle bir araya gelerek birlikte mahallemize, şehrimize ne yapabiliriz, buna yönelik bir çalışma yapmak istiyoruz. Bizler burada siyasi kimliğimizle değil, yerel yönetici kimliğimizle burada bulunuyoruz.” dedi.
Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç’un 100. Yıl Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yapılan ve bu yıl yapılacak yol çalışmalarını paylaşması, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır’ın mahallede yapılan park çalışmaları, imar ve iskan durumu ile yapılacak yeni çalışmaları paylaşması ve son olarak Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral’ın Süleymanpaşa ilçe genelindeki sosyal sorumluluk projelerini paylaştığı toplantıda vatandaşların soru ve sorunlarını dinleyen Başkan Eşkinat şunları söyledi:
“10 AYDA 1400 RUHSATSIZ İŞYERİ RUHSAT ALDI”
“Şehrimizde yaklaşık 14 bin işyerinin 7 bini ruhsatsız. Öncelikle bunun önüne geçmek için çalışma başlattık. Sadece geçtiğimiz 10 ay içinde 1400 tane açık ama ruhsatsız iş yeri ruhsatlı hale getirildi. Bu proje tamamlandığında, işletmeler ruhsatlı hale geldiğinde, belediyemizin 12 milyon TL kadar daha geliri olacak. Şehrimizin planı 2001 yılında yapılmış. Belediye meclisimiz çok hayati olmadığı müddetçe imar değişikliği yapılmayacak diye karar aldı. Plan bir kez yapılır o plan uygulanır. İmara bakıyoruz, yol ve onu kesen yollar var, ama bir parsel kaymış. Bu şehrin alt yapısını yaparken sürekli dirseklerle bunu aşmaya çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Alt yapı çalışmasını da ciddi yönde engelleyen bir unsur oluşuyor. Geçen dönem Adem Bey önemli ölçüde su borularını değiştirmişti. Bu değişime rağmen bu kadar değişmesi gerekiyor borularımız. Bu şehrin altına biz hiç bakmamışız. Yağmur suyundan bahsettik. Namık Kemal Okulunun önünde çukur var. Bu çukurun altında ciddi bir çalışma yapıldı. Topografisi çekildi ve katmanları incelendi. Alt yapısı çok önceki dönemlerden kalma, kanalizasyon ve yağmur sularını eski insanların kaçış yolu olarak kullandığı tünellere bağlamışlar. Çözümünü Muratlı Caddesinden gelen suyun tamamını Cumhuriyet meydanına bağlamakta bulduk. Günde 42.000 kişinin geçtiği bu şehrin tek caddesini kazmak yürek ister. Kadir başkan ve biz de inandığımız için, görevimiz bittikten sonra bizler de bu şehirde yaşayıp mezarlarımızın burada olmasını istediğimiz için, hiç olmazsa ahir ömrümüzde biraz rahat edelim diye, gözümüzü kararttık ve bu işe girdik. Kolordu caddesinin üst yapısını biz devraldık. 2 milyon TL civarı üst yapı maliyeti var. Altyapı çalışmalarında öncelikle 80 cm genişlikte kazıyoruz, kapatıyoruz. Sonra bir çökme bekliyoruz ve yanından yağmur suyu hattı geçiriyoruz. Dediğiniz gibi hepsini bir seferde yapıp kapatamıyoruz. Yollar çöküyor diyorsunuz. Daha önce yapılmış diğer çalışmalardan en fazla 40 cm kazabiliyoruz, daha fazla kazmak gerekiyor ki yollar çökmesin. Doğalgaz, elektrik, telefon hatları için tekrar tekrar kazılıyor. Onlar da çalışmalarını yaptıktan sonra tamamen kapatıp üst yapıyı yapıyoruz. İlk defa bu şehre 250 milyon TL’ye yakın alt yapı yatırımı yapıldı. Bu yatırım bizde, bizim şehrimize.
“YOLLAR BİTTİKTEN SONRASINDAKİ 50 SENE KİMSE BURAYI KAZMA GEREĞİ DUYMAYACAK”
Bu şehir bizim ortak alanımız. Meclisimizde hiçbir gurubu birbirinden ayırmadık. 3 siyasi partiden de 1 kişi olmak üzere bu şehrin ortak yapılması gereken siyaset üstü alanlarında yardımcı olundu. Parti ayırmaksızın 6 milletvekilimize gidip taleplerimizi sunduk. Olumlu giden bir süreçte ilerliyoruz. 3 siyasi partinin de Değirmenaltı’ndan merkez sahile yapılan sahil şeridi projesi vardı. Bizde bunun kararını alıp birliktelik talebinde bulunduk. Yollar bizim ekonomimizi, bütçemizi zorluyor. Biz sizin hepimizin paralarını tasarruflu kullanarak Tekirdağımızı 2018 Kasım’a kadar yaşanabilecek bir şehir haline getireceğiz. Yollar bittikten sonrasındaki 50 sene kimse burayı kazma gereği duymayacak.
Barbaros’taki çalışmalarda altyapı açısından aynen devam edecek. Altınova en büyük sıkıntıyı çeken mahallemiz. Altınova’nın sahilinden parklarına kadar düzenleme yaptık. Değirmenaltı ana caddemize başladık, ara sokakları da bitireceğiz. Değirmenaltı’nda 38 bina yıktık, muhatap ayırmaksızın yıkım gerektiren her yeri yıkıyoruz ve yıkacağız.
ALTYAPI BİTTİKTEN SONRA YATIRIMLAR SPOR VE ÇOCUKLARA
Alt yapı çalışmaları bittikten sonra iyi bir mali disiplin ile gidersek, bundan sonra sportif yatırımlar yapar, çocuklara yatırımlar yapar, Türkiye coğrafyasında burada doğan çocuğun daha şanslı olmasını sağlarız. İlçe belediyeler aslında sosyal belediyelerdir. Şehrin genel işlerine TESKİ ve büyükşehir belediyesi bakar. Temizlik işleri park ve bahçelerin dışında sosyal ve kültürel işler yaparlar.
“SOSYAL İŞLER ANLAMINDA TÜRKİYE KAPSAMINDA İLK 5 BELEDİYEDEN BİRİYİZ”
Sosyal işler anlamında Türkiye kapsamında ilk 5 belediyeden biri bizim belediyemiz. Anne karnından cenazenin pilavına kadar Türkiye’deki hangi belediye ne yapıyorsa hepsini yapıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu mayıs ayında askere giden gençlerimizin, asker bayramlarını yapacağız. Onların ihtiyaçlarını bir çanta içinde onlara hediye edeceğiz.
“5 YILIN SONUNDA İKİ BELEDİYENİN EKİBİ DE TEKİRDAĞLILARA BAŞI DİK ADAM GİBİ BİR ŞEHİR TESLİM EDECEK”
Bizlere dediler ki buyurun yeni restore edilmiş 7 odalı tarihi binaya yerleşin, Tekirdağ’ı buradan yönetin. Şuanda 13 ayrı binada hizmet vermekteyiz. Kendi binamızı yapana kadar, imkânların el verdiğinde bu belediyeyi sürdürmeye çalışıyoruz. Hata yapmamaya çalışıyoruz. Biraz sabrederseniz 5 yılın sonunda iki belediyenin ekibi de Tekirdağlılara başı dik adam gibi bir şehir teslim edecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!