Halıya fuar dar geldi

Güncelleme Tarihi:

Halıya fuar dar geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 20:29

Yaptığı yatırımlarla Türkiye’yi dünyanın en büyük makine halı üreticisi haline getiren Gaziantep, 9 ülkeden 194 firmanın katılımı ile uluslararası ‘halı fuarına’ ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

26 Mayıs’a kadar açık kalacak Domotex Gaziantep Fuarı’nı düzenleyen Deutsche Messe Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel, “Bizim Almanya dışında, Çin’den sonra en büyük şirketimiz İstanbul’da” dedi. Kühnel, fuarın 22 bin metrekare alanda iki holde düzenlendiğini belirterek, “Aslında Gaziantepli firmalar tüm alanı dolduruyordu. Hepsinden yüzde 20 alan aldık ve yabancı firmaların da katılımını artırdık. Bir hol daha olsa ki 10 bin metre kare civarı onu da doldurabilirdik. Yerimiz dar geldi”dedi.

İLGİNÇ BİR ŞEHİR

Deutche Messe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Wolfgang Lenarz da yabancı katılımcıların halıcılığın merkezi Gaziantep’e gelmek istediklerini söyledi. Katılımın yüksek oluşundan büyük mutluluk duyduklarını belirten Lenarz, “Gaziantep’in konukseverliği çok önemli. Burada sadece halıdan bahsetmiyoruz. Sanat eserlerine görme şansı da buluyoruz. Gaziantep’e ilk gelenlere daha fazla zaman geçirmelerini tavsiye ediyorum. Gerçekten ilginç bir şehir” dedi.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ise 2015’te makine halısı ihracatında yaşanan gerilemeyi bu yıl telafi edeceklerini söyledi. Kaplan, “2014’te 1.6 milyar dolarlık ihracat yapmıştık. 2015’de 1 milyar 450 milyon dolara düştü. Bu yıl yüzde 10-15 artış bekliyoruz. 2023 yılı için 5.5 milyar dolar hedef koyduk. Bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık, “Çin’den sonra en fazla halı ihracatı yapan ikinci ülkeyiz, bize bu konuda da birincilik yakışır” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!