Halit Ergenç nasıl Atatürk oldu

Güncelleme Tarihi:

Halit Ergenç nasıl Atatürk oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 15:31

Senaryosunu Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini ve yapımcılığını Hamdi Alkan’ın üstlendiği ‘Dersimiz Atatürk’ filmi, 18 Mart’ta gösterime girecek.

Başrollerde Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya var. Halit Ergenç, Mustafa Kemal Atatürk rolünde ve benzerliği dikkat çekici. Bu benzerliğin arkasında yatan isim, 25 yıllık makyaj sanatçısı Derya Ergün. Ergün, Halit Ergenç’in nasıl Atatürk olduğunu anlattı.

ET DOKUSUNA BENZER PROTEZ

Önce Halit Bey’in yüzünün kalıbını aldık, sonra bu kalıp üzerinde Atatürk’ün yüzünü çalıştık. Çıkan modelin tekrar kalıbını aldık. Bu kalıplara silikon dökerek et dokusuna benzer alın ve burun protezleri çıkarttık. Çünkü Atatürk’ün yüzünün en öne çıkan noktası burun ve alın bölgesi. Ve her makyajda bu protezleri kullandık.

İLK MAKYAJ BEŞ SAAT SÜRDÜ

Halit Ergenç’i Atatürk’e benzetirken Atatürk’ün 1920’lerden kalan gençlik fotoğraflarını baz aldım. İlk makyaj beş saatte tamamlandı. Bu bir ekip çalışmasıydı. Çekimler boyunca aynı makyajı 10 kez tekrarladık. Her bir makyaj ortalama 3.5 saat sürüyordu. Saç peruğu ve kaşlar, İsviçre’de özel bir teknikle yapıldı. Kesinlikle düşme riski yoktu.
/_np/6739/9286739.jpg

NİRVANA’YA ULAŞTIM DİYEBİLİRİZ

Yüz ve kemik yapısı olarak Halit Bey ile Mustafa Kemal arasında küçük benzerlikler var. Ama hiç olmasa da önemli değil. Gelişen makyaj teknikleri sayesinde hiç alakası olmayan kişileri bile bir diğerine maske yoluyla benzetebilirsiniz. Bu estetik cerrahlık gibi bir şey... Atatürk makyajı yapmak benim için çok gurur verici bir işti, bir anlamda Nirvana’ya ulaştım diyebiliriz. Bu yıl mesleki kariyerimde 25. yılım. Hayalim gerçek oldu. Ayrıca filmde Atatürk dışında birçok önemli karakterin makyajını da yaptım. Zübeyde Hanım, Fevzi Çakmak gibi.

PAZARTESİ GECESİ BABYLON’DA ŞAŞIRTACAĞIM

23 Kasım Pazartesi günü, Babylon’da düzenlenecek “Sınır Tanımayanlar” partisinde, Sinema Dergisi’nin 15. yıldönümü kutlanacak. LG sponsorluğunda düzenlenen bu partiye özel olarak 6 kişiye karakter makyajı yapacağım. Birini Pulp Fiction’ın unutulmaz karakteri Mia’ya, diğerini Fight Club’dan Tyler Durden’a çevirmek için karakter makyajı uygulaması yapacağım. Diğer dördü sürpriz. Ama garanti veriyorum, herkes çok şaşıracak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!