Haliliye’de Kültür evi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Haliliye’de Kültür evi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 09:59

Haliliye’de Kültür evi tamamlandı

Haberin Devamı

 

ŞANLIURFA (DHA)-ŞANLIURFA Valisi Güngör Azim Tuna ile Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İbrik Mahallesinde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kültür Evini ziyaret etti.

 

Haliliye Belediyesi tarafından İbrik Mahallesinde yaptırılan Çok Amaçlı Kültür Evi projesi tamamlandı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile Haliliye Belediye Başkan Fevzi Demirkol, Kültür Evini gezdi. Yapılan çalışmalar hakkında Başkan Demirkol’dan bilgi alan Vali Tuna, şunları söyledi.

“Kırsal da 137 mahallemiz var. Haliliye Belediyesi 200 nüfus üzeri mahallelerde bir taziye evi yapımına başlamış. İncelediğimiz kadarıyla hem ekonomik hem de pratik birçok fonksiyonu bir arada bulunduran ve insanımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılama noktasında önemli bir ihtiyacı da gideren projeler. Örnek bir proje olduğunu düşünüyorum. Bizler bu projenin diğer ilçelerimizde de uygulanmasını teşvik edeceğiz bu konuda bizde destek olacağız.”

Başkan Demirkol, ise Çok Amaçlı Kültür Evi projelerinin devam edeceğini belirterek “Bu Kültür Evlerimizi vatandaşlarımızın sevinçli günlerinde nişan ve düğün törenleri için, acılı günlerinde taziyelerini yapmaları için, diğer günlerde de eğitim amacıyla kullanılacaktır. Biz Valilik, İl Milli Eğitim ve Müftülük ile işbirliği halindeyiz. Bu salonlarımızın içini doldurmak ve oradan bir eğitim almalarını hedeflemekteyiz. Biz daha önce Haliliye Belediyesi olarak 300 nüfusu baz alarak 137 kırsal mahallemizin 34'ünde Çok Amaçlı Salonlarımızı ihale usulü ile yaptırdık. Ayrıca vatandaşlarımızın daha önce başlattığı 25 adet Çok Amaçlı Kültür Evini de biz tamamladık. Şimdi 200 nüfusu baz alarak 200 nüfusun üzerinde ki kırsal mahallelerde bütün yerleşim yerlerimize bu hizmetimiz devam etmektedir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!