Haliliye kupası sahibini buldu

Güncelleme Tarihi:

Haliliye kupası sahibini buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 10:14

Haliliye kupası sahibini buldu

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA’nın, Haliliye Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen ‘Haliliye Belediye Başkanlığı Kupası’nı bin 500 metre yarışta Taşçı Pehlivan isimli at kazandı.

Safkan Arap atlarının yarıştığı 3’ncü Geleneksel Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu, Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Koşuyu izlemeye Başkan Fevzi Demirkol, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile belediye çalışanları katıldı.

5’nci Koşudaki Haliliye Belediye Başkanlığı Kupası’nı Ferit Yardımcı’nın bindiği 6 numaralı Taşçı Pehlivan kazandı. Hipodromun protokol tribününde gerçekleştirilen ödül töreninde Başkan Fevzi Demirkol, yarışı kazanan atın sahibi adına Salih Doğantürk'e kupasını verdi.

Başkan Demirkol, Arap atının tanıtımı ve yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu’nun Arap atı dalında yapıldığını belirterek “Geleneksel hale getirdiğimiz ve üçüncüsünü düzenlediğimiz Haliliye Belediyesi Kupa Koşusu’nun finalinde kupamızı at sahibine taktim ettik. Kültürümüze vermiş olduğumuz önemin bir göstergesi olarak Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu, her sene kendi atımız olan Arap atı dalında yapılacaktır. Üç yıldır bu dalda yapılıyor. Bundan sonrasında da, kendi atımız olan Arap atının tanıtılması, yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi açısında bu dalda olacaktır” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!