Haliliye Belediyesi’nden Evlere Sıcak Yemek Servisi

Güncelleme Tarihi:

Haliliye Belediyesi’nden Evlere Sıcak Yemek Servisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 15:18

Haliliye Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısıyla evlerinde yemek yapamayan ailelerin evlerine iftar vakti sıcak yemek gönderiyor.
Ramazan Ayı dolayısıyla kentin dört ayrı noktasında iftar ve bir noktada ise sahur sofrası kurduklarını söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, "Sofralarımıza gelemeyen vatandaşlarımızın madden muhtaç olsa da olmasa da, eğer yemek yapmaya imkanı yoksa biz onlara bu mübarek Ramazan Ayında sıcak yemek götürüyoruz" dedi.
Haliliye Belediyesi, Ramazan Ayı’nda Rabia Meydanı, Karşıyaka ve Süleymaniye Mahalleleri ile Suriye’nin Telabyad İlçesi’nde göç eden mültecilerin yoğun olduğu Akçakale İlçesi’nde iftar sofrası, Rabia Meydanı’nda ise sahur sofrası kurdu. Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla, iftar sofralarına gelemeyen ve evlerinde yemek yapamayan vatandaşlara, iftar vakti sıcak yemek gönderilmesiyle ilgili çalışma başlatıldı. Haliliye Belediyesi’nin "4442263" numaralı Beyaz Masa Hattı’na yapılan müracaatların ardından görevliler tarafından ailelerin evlerinde inceleme yapıldı ve uygun görülen ailelere Ramazan Ayı’nın ilk gününden itibaren görevliler tarafından evlerine sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Başkan Fevzi Demirkol, bu kapsamda yardım alan Demirtaş Ailesi’ni evlerinde ziyaret etti. Ev sahibi Ekrem Demirtaş ile görüşen Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak her konuda yanlarında olduklarını söyledi. Evlere yemek servisinde ölçünün maddiyat olmadığını ve yemek yapamayacak durumda olan ailelere yapıldığını söyleyen Başkan Demirkol, şunları söyledi: "Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla üç noktada iftar yemeği veriyoruz. Buna ilaveten Akçakale ilçemizde de iftar yemeği veriyoruz. Her akşam 2 bin 800 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Bu sayı azalabiliyor arta biliyor ama soframızdan yemek yemeden hiç kimse kalkmıyor. Bu sofralarımıza gelemeyen vatandaşlarımızın madden muhtaç olsa da olmasa da eğer yemek yapmaya imkanı yoksa biz onlara bu mübarek Ramazan Ayı’nda sıcak yemek götürüyoruz. Bize ’444 22 63’ nolu telefonumuza başvurmaları halinde evlerine sıcak yemek geliyor. Orada bir tek ölçümüz var; maddi olarak muhtaç olup olmaması önemli değil, sadece yemek yapamayacak durumda olması ve ayrıca çocuk sahibi olması veya sağlık nedeni ile o sofralarımıza gelememiş olması ama kendi imkanlarıyla yemek yapamamış olanlara evinde sıcak iftarlarını kendilerine gönderiyoruz. Bundan dolayı da gayet memnunuz. Bunu bize sağlayan personelimize, belediye meclis üyelerine, tüm Haliliye Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum."
"TÜRKİYE’DE İLK OLARAK SAHUR DA İKRAM EDİYORUZ"
Türkiye’de ilk olarak bir belediyenin ucu açık olmak üzere sahur ikramı yaptığını hatırlatan Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:
"Türkiye’de ilk olarak bir belediye hem ucu açık olmak üzere iftar, hem bir de hiçbir belediyemizin hiçbir kuruluşumuzun yapmadığı sahur ikram ediyoruz. O da şu ihtiyaçtan; iftar zamanı insan kardeşine, akrabasına veya misafir olduğu bir yerde her hangi birinin sofrasında iftarını açabilir. Ama sahurun zamanı yok. Sahur zamanında her taraf kapalı. Bu bakımdan bizde Urfa’da sahura kalmış birisi eğer Urfalı değilse muhtaç olsa da olmasa da ciğer kebabına muhtaç olacak. Ciğer kebabı yedikten sonra ertesi gün oruç tutması mümkün değil. Birde zaten iftarın başlangıcı sahur. Sağlıklı bir oruç tutmak için muhtaç olanlarında bu sahuru sağlıkla doyacak kadar yemesi lazım. O bakımdan biz Türkiye’de ilk olarak sahurda ikram ediyoruz." Yapılan hizmetten memnun olduklarını ve bu nedenle Haliliye Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini söyleyen Demirtaş Ailesi ise, "Sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Şeref verdiler. Bir ay boyunca bu sıcak yemekleri kapımıza kadar getiriyorlar. Haliliye Belediyesine tüm personellerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!