Haliliye Belediyesi 14 Farklı Noktada Yol Yapım Çalışmalarını Sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Haliliye Belediyesi 14 Farklı Noktada Yol Yapım Çalışmalarını Sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:06

YOL ÇALIŞMALARI

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 14 farklı noktada yol yapım çalışmaları yapılıyor.
Haliliye belediyesi ekipleri, İlkbaharda yoğun olarak devam eden yol yapım çalışmalarını yaz boyu aralıksız olarak çift vardiya sistemi ile devam ettirdi. Değişen hava şartlarına rağmen ekipler, aynı sistemle yoğun olarak çalışmaları sürdürüyor. İlçeyi şantiye alanına çeviren ekipler, yağışlı havaların yaşam üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve kırsal mahalleler ile yeni yapılaşma olan mahallelerde yaşam şartlarını merkezdeki şartlar ile eşitlemek için hummalı çalışma yürütüyor.
Son olarak temeli atılan biri 30 bin metre kare, diğeri 19 bin metre karelik park alanları, 19 muhtar evi ve 34 taziye evinin de çalışmaları ile birlikte belediye ekipleri, 24 saat aralıksız çalışma yapıyor. 14 ayrı noktada yol yapım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava şartlarını verimli kullanmak adına çalışılan noktaların sayılarını daha da arttırmayı planlıyor.
YOL YAPIMINDA REKOR KIRILIYOR
Bugüne kadar 400 bin metre kare alanda yapım çalışmalarını tamamlayan Haliliye Belediyesi, 200 bin metrekarenin üzerindeki alanda ise çalışmaya devam ediyor. Belediye ekipleri, yol yapım çalışmalarında rekorunu yenileyerek, devam eden çalışmalarını da tamamladığında bu rakamı yaklaşık 700 bin metre kare üzerine taşımış olacak. Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ilçe genelinde devam ettirdiği çalışmalarda bölgeler ise şu şekilde sıralanıyor; Ahmet Yesevi Mahallesi kaldırım çalışması, Ahmet Yesevi Mahallesi stabilize yol yapım çalışması, kırsal mahallelerden olan Kengerli, Aşağı Ağlayan, Çamlıdere, Kaynaklı, Payamlı, Kısas, Uluhan ve Küçüksenem Mağara’da stabilize yol yapım çalışmaları, yine kırsal mahallelerden olan Tepedibi, Kısas ve Konuklu Mahallelerinde ise parke yol yapım çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Bugün Fen İşleri Müdürlüğümüzün Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yeni açılmış olan yolun kenarındaki kaldırımları dizayn etme çalışmasını yerinde inceledik. Fen İşleri Müdürlüğümüz, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yeni açılan yolun iki tarafında da kaldırım çalışmasını devam ettiriyor ve üç, beş gün içerisinde bu çalışma bitecektir. Fen İşleri Müdürlüğümüz Haliliye’nin 14 değişik yerinde çalışma yapmaktadır. 7 mahallemizde stabilize yol çalışmamız, 6 mahallemizde parke ve kaldırım çalışması, bir mahallemizde de sadece kaldırım çalışmamız devam etmektedir. Ahmet Yesevi Mahallemizin alt yapı meselesi bitmiştir. Stabilize yapılmış olan bütün yollar tamamlanmıştır. Bundan sonrasın da yapılaşma devam ettikçe, yapılaşma belli bir seviyeye geldikçe, üst yapı, yani kilitli taş veya asfalt çalışmamız devam edecektir. 14 mahallemizdeki çalışmalarımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zamanda yeni çalışma yapmadığımız olacaktır. Çalışma gerektiren yerlere en kısa zaman içerisinde ulaşacağımızı ve o bölgelerimizin de isteklerinin yerine getirileceğini halkımıza müjdeliyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!