Haliliye Belediye Meclisi 4’üncü Birleşimi Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Haliliye Belediye Meclisi 4’üncü Birleşimi Gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 19:57

Haliliye Belediye Meclisi 2015 yılı Mayıs ayı 4’üncü birleşimi, komisyon raporlarının okunmasıyla gerçekleştirildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı oturumda görüşülen 4 raporun 3’ü oy birliğiyle, 1 rapor ise oy çoğunluğuyla kabul edildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan meclis toplantısına Haliliye Belediyesi Meclis Başkan Vekili Abdurrahman Beyaz başkanlık yaptı. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından Komisyon Raporları görüşüldü. Sağlık ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu, Turizm ve Haliliye’yi Tanıtma Komisyonu, Kadın ve Aile Komisyonu ile İnsan Hakları Komisyonunun raporları okunmasının ardından meclis üyelerinin oylamalarına sunuldu. Kadın ve Aile Komisyonu raporu oy çoğunluğuyla, diğer raporlar ise oy birliğiyle kabul edildi. Oylamanın ardından meclis ara verdi.
BAKAN ÇELİK, MECLİS TOPLANTISINA KATILDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Belediye Meclisinin 4’üncü oturumunun ikinci bölümüne katıldı.
Bakan Çelik’i meclis toplantısına katılmasından büyük onur duyduklarını belirten Başkan Demirkol, "Haliliye Belediyesi ilklerden birisini yaparak, geçmişte, 4 yıldan bu yana ilimizde her noktada, her alanda gece gündüz demeden hizmet eden ve bir Urfalı’dan daha fazla mesaisini vererek, zamanını vererek, sonunda sıhhatini vererek hizmet eden Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey, döneminin sonunda Haliliye Belediye Meclisi’nde ağırlamaktan onur duyduk, şeref duyduk. Teşrif ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim Şanlıurfa ilinin, her noktasında hizmette olduğunu söylediğimiz zaman herhalde Haliliye için yapmış oldukları hizmetleri, muhakkak ki halkımız daha fazla yaptığı anlayışıyla benimseyecektir. Haliliye Belediyemize de çok emekleri vardır. Sayın Bakanımızın, belediyemizin kurulmasında emeği vardır. Daha sonrasında seçim sonrasında bizim en büyük destekçimiz, en büyük moral kaynağımız, en büyük güç kaynağımız, en büyük dayanağımız olmuştur. Bundan sonrasında da, 7 Haziran seçimlerinden sonra, Haliliye Belediyesi’ne ve Şanlıurfa’ya ilgisi devam edecektir. Haliliye ilgisinin teminatı benim" dedi. Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi’nin yer sıkıntısıyla ilgili de Bakan Çelik’in çalışma yapacağının altını çizerek, "Haliliye Belediyesi’nin daha önce söylediğimiz, ’Bir metre kare arsamız yoktur’ talebimizi yerinde gördü, uygun gördü. Bununla ilgili çalışmalar yapacak. Çalışmalar hakkında da meclisimize bilgi verecektir" diye konuştu. Bakan Faruk Çelik ise Haliliye’nin şehrin vitrini olduğunu ifade ederek, "Haliliye önemli ve merkez bir belediye. Şehrin vitrini. Burada atılacak her adım, yapılacak her faaliyet ve icraat, dışardan yoğun şekilde turist alan Şanlıurfa’nın öne çıkmasına katkı sağlayacak. Görseli unutmamız lazım. Ben Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür ediyorum. Ben her zaman Ankara’da yanınızda bir kardeşiniz olarak varım. Bunu bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!