Halifeler Mahallesi içme suyuna kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Halifeler Mahallesi içme suyuna kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 11:14

Halifeler Mahallesi içme suyuna kavuştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gülnar İlçesi Halifeler Mahallesi'nin içme suyu sorununu çözdü.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, mahallenin yaşadığı su sıkıntısının döşenen yeni şebeke ve terfi hattı sayesinde çözüldüğü belirtildi. Yapılan çalışmaların anlatıldığı açıklamada, ''Aynı kaynağın tarımsal sulama amaçlı kullanılması ve yaz ayalarında debisinde azalma olması nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi için başka bir arazisi içerisinde boşa akan yaklaşık debisi 2lt/sn olan Soğukpınar kaynağına göre proje geliştirilmiştir. Halifeler Mahallesi’ndeki su sorununu ortadan kaldırmak için kısa süre önce harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü, 5 bin 269 metre içme suyu şebeke ve terfi  hattı döşeyerek mahalleye kısa sürede yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırılmıştır” denildi.
Hizmetten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen muhtar Adem Tol, ''İçme suyu şebekemiz 2001 yılında yapılmıştı. Şebekemiz eski olduğu için su kaybı yaşamaktaydık. Şebeke ve depomuz mekanik araçları tamamen yenilendi. İçme suyu sorunumuzu MESKİ kısa sürede ortadan kaldırdı. Emek veren tüm çalışanlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!