Halep'te taraftar sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Halepte taraftar sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 17:47

Fenerbahçe'nin Suriye'de oynayacağı dostluk maçı için Halep'e uçuyoruz…

Haberin Devamı

Doğrusu, yıllardır Başbakanların, Cumhurbaşkanların, siyasi parti liderlerinin gezilerine katılmış bir gazeteci olarak ilk kez bir futbol takımıyla uçuyorum…

Başkan Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Mahmut Uslu espriler yapıyor…

Enerjik, neşeli bir yolculuk. Mehmet Yılmaz ve Meliha Okur'la yan yana oturuyoruz…

HALEP'TE FENERBAHÇE İZDİHAMI
Suriye'nin Al İttihad takımıyla yarın oynayacağı dostluk maçı için Halep'e giden Fenerbahçe kafilesini coşkulu bir kalabalık karşıladı. Sarı lacivertli kafile, havalanından 1 saat gecikmeli olarak güçlükle ayrılabildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad'ın yarın birlikte açılışını yapacağı Halep Olimpiyat Stadı'nda, Al İttihad takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'nin, Halep kentine gelişinde havalimanında izdiham yaşandı.

Aşırı ilgi nedeniyle kulüp başkanı Aziz Yıldırım, alanda bekleyen kalabalıktan bazı kişilerle bir süre görüştü. Kalabalığın takımın çıkışına izin vermemesi nedeniyle başkan Yıldırım otobüslerin aprona alınmasını istedi. Aprona alınan otobüslere binen kafile havalimanından çıkabildi.

Mehmet Yılmaz'la, Güneydoğu'nun bu "efsane şehri" Halep üzerine konuşuyoruz…

1,5 saatlik yolculuk sonunda sınırı geçip Halep'e iniyoruz. Daha iner inmez müthiş bir sürprizle karşılaşıyoruz…

Bizi karşılayan Bakanlık görevlisi Türkçe konuşuyor…

Sanki Güneydoğu'nun bir ilindeyiz. Kültürün, yaşam biçiminin ve tarihin sınırları nasıl yok ettiğini Halep'te açıkça görüyoruz. Dışarıda Halep gençliği üzerlerinde Fenerbahçe formaları sloganlar, alkışlar inanılmaz bir Fenerbahçe taraftarı…

"Acaba" diyorum Antep'ten, Kilis'ten Fenerbahçe taraftarları mı geldi…

Suriyeli bakanlık görevlisi "hayır" diyor, "Bu gençler Halep gençliğidir ve gerçek Fenerbahçe taraftarlarıdır…"

Hayretle izliyorum…

SINIR KAPILARI AÇILIYOR
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın birlikte açacağı Halep Stadyumu'nda yarın yapılacak Fenerbahçe-Halepspor maçı nedeniyle bir ilk yaşanacak. Dostluk maçına, Türk taraftarların da gelmesi konusunda anlaşıldı. Bunun üzerine iki ülkenin Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları çalışma başlattı. Türk taraftarların bayramlarda olduğu gibi sınır kapılarından pasaportsuz geçişinin sağlanabileceği belirtilince Kilis, Gaziantep ve Hatay valilikleri devreye girdi. Maçı izlemek isteyenler, üç ilin yabancılar şube müdürlüklerine isim yazdırdılar. Yaklaşık 3 bin kişinin müracaatı kabul edildi. Suriye tarafı ise stadyumda konuk taraftarlar için 5 bin kişilik yer ayırdı.

Havaalanından otobüslerin olduğu yere kadar müthiş bir sevgi gösterisi…

Ve inanın çıkan bir her futbolcuyu tanıyıp isimlerini haykırıyorlar…

Tuncay çıkıyor "Tuncay diye bağırıyorlar. Volkan çıkıyor yine öyle. Heyecanlı kalabalık tek tek Fenerbahçe futbolcularının isimlerini sayıyor…

Manzara bu…

Mahmut Uslu, Özdemir'e şöyle diyor: "Dünya çapında olmak büyük takım olmak işte budur" Aziz Yıldırım davul zurna sesleri arasında  "Evet" diyor, "Büyük takım olmak, dünyanın her yerine taraftarı olmak budur…"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat'ın Başbakan Tayip Erdoğan'dan ricası üzerine 75 bin kişilik Halep Stadı'nın açılışı için Halep'e gelen Fenerbahçe'nin yarattığı bu "sürpriz manzara" dan çıkardığım sonuç şu:

-Büyük toplumlar, büyük devletler ve büyük kültürler sınır tanımıyor. Bir Suriyeli genç Fenerbahçe'yi bir Türk genci kadar sevebiliyor…

-Doğrusu bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin yarattığı bu taraftar manzarasından gurur duydum.

F.Bahçeye davul zurnalı karşılama

F.Bahçe'den Türkçe-Arapça broşür

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!