Halep'te ölenler için Samsun'da gıyabi cenaze namazı

Güncelleme Tarihi:

Halepte ölenler için Samsunda gıyabi cenaze namazı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 17:10

Halep'te ölenler için Samsun'da gıyabi cenaze namazı

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da bir araya gelen sendika ve dernek üyeleri Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Site Cami avlusunda Cuma namazı sonrası bir araya gelen yaklaşık 150 kişilik grup, Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve çeşitli derneklerin de destek verdiği gıyabi cenaze namazı sonrasında açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, "Bugün Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşıyor. Halep'te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır" dedi.
'Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar' temalı kampanya başlattıklarını da belirten Güneysu, derneklerin de katkılarıyla Halep'e 81 TIR un göndermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!