Halep'te ölenler için Manisa'da gıyabı cenaze namazı

Güncelleme Tarihi:

Halepte ölenler için Manisada gıyabı cenaze namazı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:46

Halep'te ölenler için Manisa'da gıyabı cenaze namazı

Haberin Devamı

MANİSA'da bir grup, iç savaşın yaşandığı Suriye'nin Halep kentinde yaşanan ölümlere dikkat çekti. Yaşamını yitirenler Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Öğrenci Birliği Manisa Şubesi tarafından, Şehzadeler İlçesi'ndeki Hatuniye Camii'nde kılınan Cuma Namazı sonrası, 'Halep'e Ses ver' adlı etkinlik düzenlendi. Başta Halep olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Şehzadeler Belediyesi Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Manisa Ülkü Ocağı Başkanı Murat Yörük, sendika başkanı, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı. Kılınan namazın ardından ölenler için dualar edildi.

Basın açıklaması yapan Anadolu Öğrenci Birliği Şubesi üyelerinden Mustafa Üzümcü, "Her gün içimizi parçalayan onlarca yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. Bizim 3-5 saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini; Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar, tüm halklar bizzat yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin kalmadığı Halep'te yaralanmak, ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin kardeşleri ateş altındayken, sessiz kalmalarını idrak etmekte zorlanıyoruz. Ahlak ve inanç bütün siyasi dengelerden önce gelir. Halep'teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir" diye konuştu.

Basın açıklaması ardından tekbir atan grup, "Halep'e selam, direnişe devam" sloganı ardından sessizce dağıldı.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!