Halep'te hedef hastaneler

Güncelleme Tarihi:

Halepte hedef hastaneler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 23:17

ESAD rejiminin kontrol altına almaya çalıştığı Halep kentinde muhaliflerin elindeki mahallelere havadan ve karadan saldırılar sürüyor. Dün yaralıların tedavi edildiği iki hastane ve bir fırın hedefteydi.

Haberin Devamı

Suriye Amerikan Tıp Vakfı’ndan Adham Sahloul, “Saldırı sabah 04.00’te oldu. Bir savaş uçağı iki hastaneyi birden vurdu. Burada faaliyetini sürdürebilen altı hastane var, hedef olan M2 ve M10 geçici olarak hizmetten çıkarıldı” dedi. M10 hastanesinde çalışan radyolog Muhammed Abu Recep de füzelerin sabaha karşı isabet ettiğini belirterek, yoğun bakım ünitesindeki hastaların üzerine enkaz parçalarının düştüğünü, iki hastanın öldüğünü söyledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El-Maadi semtinde düzenlenen havan saldırısında ise ekmek kuyruğunda bekleyen en az altı kişinin öldüğünü bildirdi. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yardım çalışması yürüten gönüllüler, son sekiz gündür savaşta 1000’i aşkın kişinin öldüğünü aktarıyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki- Moon ise Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamada “Bu (dün) sabah Halep’te iki hastaneye daha saldırı düzenlendiği haberleriyle uyandık. Halep’te tahrip gücü yüksek bombalar kullananlar ne yaptığının açık bir şekilde farkında. Onlar savaş suçu işlediğini biliyor.

Mezbahadan bile kötü” dedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise dün telefonla görüştüğü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’a, Rus savaş uçaklarının Halep’te gerçekleştirdiği hava saldırılarını durdurmaması halinde “Washington’ın Suriye ile ateşkes müzakerelerini durduracağı” uyarısı yaptı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova ise ABD’nin ateşkes anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

PAPA'DAN HALEP UYARISI: TANRI HUZURUNDA HESAP VERECEKLER
KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Françesko, Halep’i bombardıman altında tutanların, Tanrı’nın huzurunda hesap vermek zorunda kalacaklarını söyledi. Haftalık kabul günü kapsamında Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’nda binlerce kişiye hitap eden Papa Françesko, Suriye’de 5’inci yılına ulaşan içsavaşa ve Halep ile çevresinin günlerdir bombardıman altında tutulmasına da değindi. “Düşüncelerim, bir kez daha sevgili ve ıstırap çeken Suriye ile birlikte” diye sözlerine başlayan Papa, sivillerin korunması konusunda herkesin üstün çaba göstermesi gerektiğine ilişkin çağrısını da yineleyerek, “Bombardımanların sorumlularının vicdanına sesleniyorum: bunun hesabını Tanrı’nın huzurunda vermek zorunda kalacaksınız” diye konuştu. / Esma Çakır/Roma-DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!