‘Halep’te birkaç dakika’

Güncelleme Tarihi:

‘Halep’te birkaç dakika’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 01:00

Keçiören Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Suriye’de yaşanan iç savaş ve zorluklara yönelik toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla “Halep’te Birkaç Dakika” isimli ortak bir projeye imza attı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Kalaba Kent Meydanı’nda savaş şartlarını anlatan Halep Evi’nin açılışına Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Bahçeye düşmüş olan bombanın temsili izleri ile ev içerisindeki zor şartlar evi gezenlere duygusal anlar yaşattı. AK Parti teşkilatlarının, STK’ların ve belediyelerin düzenledikleri yardım kampanyalarıyla Suriye’ye el uzattıklarına dikkat çeken Başkan Mustafa Ak şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız oranın şartlarını aynen yansıtan bu evi gördüğü zaman bir sobanın, bir battaniyenin ve gıda malzemelerinin orada yaşamaya çalışan insanlar için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamış olacaklar. Sınırımızın ötesinde yaşanan insanlık dramını birkaç dakikalığına da olsa vatandaşlarımıza yaşatmak ve onları daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla kurulan bu ev için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

SURİYELİLER BU ŞARTLARDA GELDİ

Suriye’de 6’ncı yılına giren iç savaş nedeniyle 5 milyona yakın Suriyelinin komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığına dikkat çeken TÜGVA Keçiören Şube Başkanı Y​usuf İslam Ak da “Bu proje ile ülkemize sığınmış olan ve dönecekleri günün hayaliyle yaşayan Suriyelilerin ne şartlarda buraya geldiklerini ve döndüklerinde kendilerini neyin beklediğini canlandırmak istedik dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!